Aydın'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve çok sayıda okulun katılımıyla gerçekleşen Turizm Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın'da Turizm Haftası Etkinlikleri
  Atatürk Meydanı ' nda gerçekleşen etkinliklere Vali Yardımcısı Halis Peker , İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka , Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet , okul müdürleri , öğretmen , öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı .
Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka , binlerce yıl önce Büyük Menderes Irmağının suladığı bereketli ovalar üzerine kurulmuş olan Aydın ' ın doğanın kültürle kucaklaştığı ve Türkiye ' de turizmin başladığı ilk illerden birisi olduğuna işaret ederek , " Aydın , eşsiz nitelikteki antik çağın kent ve tapınakları ile muhteşem doğal güzelliklere sahiptir . Kent coğrafi konumundan ötürü çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve her bir uygarlık bölgede kendi izlerini bırakmıştır . Antik çağın Afrodisias , Milet , Alinda , Didyma , Nysa , Priene , Magnesia gibi önde gelen kentlerinde doğa filozofları Thales , Anaksimender ve Anaksimenes ' i , tarihçi ve coğrafyacı Hekatais ' u , şehir plancısı ve mimar Hippodamos ile İsidoros ' u yetiştirmiş olan Aydın ; Kuşadası ve Didim gibi sahil ilçeleriyle turizm açısından Türkiye ' nin önde gelen kentlerinden biridir " dedi .
Aktakka , Aydın ' ın turizm potansiyeli açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğunun altını çizdi . Bu potansiyellerin değerlendirilmesi ve turizme kazandırılması için çok çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Aktakka , " Aydın ' da turizmin çeşitlendirilmesi konusunda deniz , kum ve güneş turizminin yanı sıra termal ve kongre turizmi ile ilgili çalışmalar sürdürülmekte . Bu gelişmeler ilimiz turizmine büyük katkılar sağlayacak ve turizmin Aydın ' da 12 aya yayılmasına neden olacak . Bu gelişmelere paralel olarak bizim dikkat etmemiz gereken husus , ülkemize gelen turistlerin memnun ayrılmasını sağlamak . Bunun için şehirlerimizin ve yaşadığımız mekanların temiz olması gerekmekte , turistler için güvenli ve huzurlu ortamların oluşturulması önem taşımakta " diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardında törende Yedieylül İlköğretim Okulu , Gazi Paşa İlköğretim Okulu , Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu , Aydın Lisesi ve Anadolu Teknik Lise folklor ekipleriyle Söke Yenidoğan Kültür ve Dayanışma Derneği folklor ekibi tarafından çeşitli halk oyunları gösterileri sunuldu . İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile sektör temsilcisi kuruluşlar tarafından açılan stantlarda Aydın ve Aydın ' a özgü ürünler tanıtıldı . Yaklaşık 2 saat devam eden etkinlikler yüzlerce vatandaş tarafından ilgiyle izlendi .