Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Sürüyor

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Erzincan İl Müftülüğü tarafından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof

Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Sürüyor
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Erzincan İl Müftülüğü tarafından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kur'an'da Hz. Peygamber" konulu bir konferans düzenlendi.
Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen konferansa İl Müftü Vekili Adem Karadeniz, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Akabe Camii Müezzini Davut Kızılkaya'nın okuduğu Kur-anı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Adem Karadeniz bir konuşma yaparak toplumu İslam'ın inanç, ibadet ve ahlak esasları hakkında doğru bilgi ile aydınlatmayı amaçladıklarını belirterek; "Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yasal görevinin bir parçası olarak, 1989 yılından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Peygamberimizin doğum gününü (miladi 20 Nisan) ihtiva eden haftayı (14-20 Nisan), Hazret-i Peygamberi ve O'nun insanlığa takdim ettiği değerleri doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında ehil şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaya başlamış ve bu hafta milletimizce de büyük bir teveccühe mazhar olmuştur" dedi.
Karadeniz'in konuşmasının ardından Kızılay Kız Kuran Kursu Müdürü Mehmet Kara okuduğu şiir davetlilere duygusal anlar yaşattı.
Ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz 'Kur'an'da Hz. Peygamber (S.A.V) isimli konferansını verdi.