Yenipazar'da 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri

Yenipazar Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kur'an ve Hz. Peygamber" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Yenipazar'da 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri
  Belediye Düğün Salonu ' nda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan , Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gemicioğlu , İlçe Müftüsü Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlayan etkinlikler Çavdar Köyü Avcıaliler Mahallesi Cami İmam Hatibi İhsan Aktay tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti . İlçe Müftülüğü İlahi Korosu ' nun seslendirdiği ilahi ve kasidelerin sunulması ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından programda , protokol konuşmalarına geçildi .
Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın , Türk milleti ve bütün İslam aleminin her yıl yeni bir heyecanla Allah ' ın elçi olarak gönderdiği Hz . Muhammed ' i , Kutlu Doğum Haftası kapsamında andığını ve anlamaya çalıştığını söyledi . Önemli olanın O ' nu belli bir süre anmak olmadığını savunan Aydın , " Bizler ; iyiyi kötüden ayırt etmeyi , birbirimizi sevmeyi , paylaşmayı , yardımlaşmayı , ahlakın güzelliklerini kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini , o Rahmet Peygamberinin tebliğ , tavsiye ve uygulamalarından öğrendik . Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi , dünya ve ahiret dengesini , insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi . Çünkü Yüce dinimiz İslam ' ın temel kaynakları Kur ' an ve Sünnettir . Kur ' an ; okunan ve anlaşılması gereken Kutsal ve ilahi bir kelamdır . Efendimiz bize bütün bunları kur ' an ve sünnetiyle öğretti , Bunun için toplumun tüm kesimlerini , Kutlu Doğum Haftası ' nın kutlanmasında Kur ' an ' ın etrafında buluşturmalıyız . Hz . Peygamber ve Kur ' an etrafında birleşmeyip de neyin etrafında birleşeceğiz . Ayrılık gayrılık olmasın , Suni gündem maddeleriyle çok meşgul olduğumuz , zaman zaman ayrılıkların , gayrılıkların öne çıktığı , ulusal ve uluslararası alanda olumsuzlukların , şiddetin ve terörün bizim umutlarımızı tükettiği , aşırı dünyevileşmenin adeta bizi boğduğu , dünyanın kiri , pası içinde neredeyse önümüzü göremez olduğumuz , birbirimizin boğazını sıktığımız , birbirimize çelme taktığımız şu günlerde biraz , durup düşünüp , Hz . Peygamber sevgisi etrafında buluşmaya , Kur ' an ' ın manevi ikliminde soluklanmaya hepimizin ihtiyacı vardır " dedi .
Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof . Dr . Himmet Konur da , " Kur ' an ve Hz . Peygamber " konulu konuşmasında Peygamberimizin ahlakını Kur ' an dan aldığını , O ' nun Sözü ve Özünün bir olduğunu , Yapmadığı ve yaşamadığı bir şeyin başkalarının yapmasını istemediğini , Yüksek bir sorumluluk bilincine sahip , ilmi büyük değer veren , Bilgi Toplumu İnşa Etmeye Çalışmış bir kişi olduğunu söyledi . Konur , " Hz . Peygamber ' i tanımak için Kur ' an ' ı , Kur ' an ' ı tanımak için de Hz . Peygamber ' i tanımak gerekir " dedi .
Etkinliğin sonunda " Kutlu Doğum Haftası " nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi . Vatandaşlara da İlçe Müftülüğü tarafından gül ve kitap dağıtılırken , lokma ikramı yapıldı .