'Kürt halkı aç olduğu için dağa çıktı'

Partisinin Adıyaman teşkilatını ziyaret eden, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Celal Doğan, Kürtlerin içinde bulunduğu ekonomik durumu anlatırken büyük bir gaf yaptı.

  Demokrat Parti Adıyaman teşkilatını , Teşkilat Başkanı ve GİK Ü ; yesi Ahmet Uyanık ile birlikte ziyaret eden Celal Doğan , partinin yetkili organlarıyla bir araya geldi . İl Başkanı Bekir Ağaoğlu , merkez ilç ; e Başkanı Bahri Atalay ' ın da iç ; inde bulunduğu partilere seslenen Celal Doğan , konuşmasında bü ; yü ; k gaf yaptı .

Doğu ve Gü ; neydoğu bö ; lgesinde yıllardan beri sü ; ren olayların ekonomik nedenlerden kaynaklandığına dikkat ç ; eken Celal Doğan , Kü ; rt Halkının aç ; olduğunu ve bu nedenden dolayı dağa ç ; ıktığını savundu .

Celal Doğan , ' Kü ; rt halkı aç ; olduğu iç ; in dağa ç ; ıktı . Dağa ç ; ıkmanın bedeli ne oldu biliyor musunuz? Tü ; rkiye ' de 10 binin ü ; zerinde devlet gü ; venlik gö ; revlisi ö ; ldü ; rü ; ldü ; . 40 bine yakın Kü ; rt ç ; ocukları ö ; ldü ; rü ; ldü ; . 70 bine yakın gazi ve malul var . Bedeli ne kadar biliyor musunuz ? Bedeli 600 milyar dolar oldu . Kü ; rt halkının demokratik ve siyasi haklarını bir tarafa koyuyorum . Onları tartışırız . Ama bunun altındaki en bü ; yü ; k gerç ; ek işsizlikten kaynaklanıyor . Anadolu ' da tabir vardır ; ' Aç ; it fırın yıkar ' diye . O nedenle birinci şart Tü ; rkiye yeniden ü ; retime kavuşturacak , istihdamı yaratacak , fabrikaların kurulması gerekir ' dedi .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ı da sert bir şekilde eleştiren Celal Doğan , ' Bir tek kişinin iki dudağı arasında Tü ; rkiye idare edilmez . Resurrullah son dö ; nemlerinde yatağında yatarken , esabelerinden birisine , ' Bir kağıt bir kalem al sana bir şey yazdıracağım ' demiş . Hz . Ö ; mer , ' Dur ya Muhammet ' demiş . Hz . Muhammed ' niye ' diye sorunca Hz . Ö ; mer , ' Senin ağzından bir cü ; mle ç ; ıkar , fakat sonra bin tanesini uydurulur ' demiş . Nitekim İslam ' da binin ü ; zerinde sahi hadis vardır , 15 milyon gayrisahi hadis vardır .


Hz . Muhammed ' e ' dur ' diyen bir Hz . Ö ; mer varda ; Tayyip beyin yanlışına ' dur ' diyecek kimse yok mu? . Bunu halkımız ve Demokrat Parti sö ; yleyebilir ' şeklinde konuştu .

Teşkilat Başkanı ve GİK Ü ; yesi Ahmet Uyanık ise konuşmasında , kendilerine Ergenekon yaftasını yapıştıranların vatan sevgisinden yoksun olduklarına dikkat ç ; ekti .