Tartışma Konusu Olan Osman Sebri'nin Kızından Belediye Başkanına Ziyaret

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çocuk parkına ismi verildiği için tartışma konusu olan Kürt Şair Osman Sebri'nin kızı Adalet Brince, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Osman Sebri'nin kızı Adalet Brince eşi Şeyh Muhammed Brince ile birlikte Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'yı makamında ziyaret ederek Kahta'da yeni yapılan bir parka babasının isminin verilmesinden dolayı kendisine teşekkür etti. Bayraktar Mahallesi'nde yapılan parka babasının isminin verilmesinden dolayı Suriye'den gelerek Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'ya teşekkür etti.
Adalet Brince babasının Kahta'da önemsenmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyleyerek, "Babamın doğup büyüdüğü topraklarda olmak beni oldukça duygulandırdı. Babamın isminin belediye tarafından yeni yapılan bir parka verilmesi benim kadar Suriye'de bulunan tüm akrabalarımı onurlandırdı. Babam merhametli, yufka yürekli ve misafirperver birisiydi" dedi.
Adalet Brince Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'ya Suriye'den getirdiği hediyeleri takdim etti.
Ulusal gazetelere konu olan ve birçok yazar tarafından kaleme alınarak Osman Sebri'nin isminin çocuk parkına verilmesi eleştirilmişti. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan, Şeyh Sait İsyanı'na ve Ağrı İsyanı'na katıldığı, 1930'da Narince Nahiyesi'nde karakol basıp 8 askerin şehit edilmesi olayına katıldığı yönünde basına yansımıştı.