Melikşah Üniversitesi Rektörü Yeni Dönem Planlarını Anlattı

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversite'nin geleceği ile ilgili planları İHA Muhabiriyle paylaştı.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Yeni Dönem Planlarını Anlattı
Üniversitede mevcut bulunan bölümlere 15 program daha ekleyeceklerini belirten Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, "Üniversitemizde İngilizce programlarımız var. Sanayicimizle üniversite işbirliğinde Ar-Ge açmayı düşünüyoruz. Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte yeniliklerede açılmış olacağız. Yeni dönem için şu anda 235 öğrencimiz var ve 810'a çıkartacağız. Az öğrenciyle kaliteli eğitimi amaçlıyoruz. Sürekli olarak gerçekleştirdiğimiz konferanslarla üniversitemize bir ayda 10 bin civarında ziyaretçi geldi. Öğrenciler geliyor, ortama bakıyor ve üniversitemizi çok beğeniyor. Yabancı dil öğretimine çok önem veriyoruz. Bazı öğrenciler sadece diplomayı alıyor ve yeter diye düşünüyor. Bu olmaması gereken bir durum. Çünkü diplomayı almak yeterli değil, yabancı dil eğitimi olsun kendini bunların dışında geliştirme olsun çok önemli, yapacak bir sürü şey var. Yabancı dil eğitimi çok önemli bir işe girerken ilk sorulan sorulardan biri. 50'ye kadar yabancı öğrenci almayı düşünüyoruz. Değişik ülkelerden değişik dillerden öğrenciler almayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Orta Asya'dan, Nijerya'dan öğrencilerin Amerika'ya giderek eğitim aldıklarına dikkat çeken Rektör Reşit Özkanca, "Türk Üniversiteleri olarak ülkemizdeki öğrencilere ve Orta Asya'daki öğrencilere, Amerika yerine ülkemizde bulunan kaliteli üniversitelerimizde eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. Bu kapsamda Kayseri'yi Anadolulun merkezi ülkemizi de Avrupa'nın eğitim merkezi haline getirmeyi planlıyoruz" ifadelerinde bulundu.