Uşak'ta Turizm Haftası Kutlamaları

Uşak'ta, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir tören düzenlendi.

Uşak'ta Turizm Haftası Kutlamaları
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk Turizm haftası etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi. Turizmin ülke ekonomisine sağladığı katkının her geçen yıl arttığını, 2009 yılında ülkemize 29 milyon yabancı turistin geldiğini ifade eden Arıtürk, yabancı turistlerin 22 milyar dolar döviz bıraktığını ifade etti.
Kültür ve Turimz Müdürü Şerif Arıtürk şunları söyledi; "'Ülkemizin turizm potansiyeli her geçen gün artmaktadır. 2009 yılı verilerine göre ülkemize 29 milyon yabancı turist geldi ve gelen turistler 22 milyar dolar döviz bıraktı. Türkiye'nin 2020 yılı turizm hedefi yıllık 60 milyon yabancı turist çekmek ve 50 milyar dolar döviz elde etmektir. Bunu gerçekleştirebilmek için turizm sektöründeki sorunlara acilen çözüm bulmak zorundayız. Ülkemizdeki turizm anlayışını deniz - güneş - kum üıçgeninden çıkartıp kültür - termal ve doğal turizm dallarını geliştirmemiz gerekir. Ülkemiz 4 mevsim turizme açık bir coğrafyaya ve iklim koşullarına sahip. 2020 yılı hedeflerine ulaşılmasının zor olmadığını düşünüyorum. İlimizde Lidya dönemine ait Karun Hazineleri'nin yanı sıra halı, kilim el dokuması kültürel zenginliklere sahibiz. Termal turizm potansiyelimizi de geliştmememiz gerekiyor. İlimizde 9 otel ve 520 yatak kapasitemiz var. Yatak kapasitemizin önümüzdeki günlerde artacağını düşünüyoruz. İlimizin tarihi, turistik, kültürel değerleri ve ürettiği marka ürünlerin tanıtılmasına daha fazla önem veriyoruz. Bu konuda emek sarf eden herkes aynı zamanda ilimizin kalkınmasına da katkı sunmaktadır"
Konuşmaların ardından törende turizm konulu ilköğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.