Ezber Bozan Bir Roman Ah Mana Mu Okuyucularla Buluşuyor

Okurların "Düş Hırsızı" ve "Sır Dökümü" adlı öykü kitaplarıyla tanıdığı İzmirli yazar Handan Gökçek, ilk romanı "Ah Mana Mu" okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor

Ezber Bozan Bir Roman Ah Mana Mu Okuyucularla Buluşuyor
Okurların "Düş Hırsızı" ve "Sır Dökümü" adlı öykü kitaplarıyla tanıdığı İzmirli yazar Handan Gökçek, ilk romanı "Ah Mana Mu" okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor. Rumca "Anneciğim" anlamına gelen kitaba ismini de veren "Ah Mana mu" sözcüğü, yazar Gökçek'in romanında derin bir anlatımla bütünleşmiş durumda.
Yakın tarihimizin en trajik olaylarından biri olan "1924 Mübadelesi", Gökçek'in kalemiyle duyarlı ve sarsıcı bir romanın odağı oluyor. Yanyana iç içe kardeşçe yaşayan Rumlar'la Türkler'in komşuluklarını, alışverişlerini, şakalaşmalarını, dostluklarını sevdalarını, birbirlerinden kız alıp vermelerini anlatırken adım adım yaklaşan bir felaketi de sezdiriyor. Dostluklar düşmanlığa dönüşecek ve o gün geldiğinde Türkiye'deki Rumlar gibi Yunanistan'daki Müslüman azınlık için de, dönüşü olmayan bir yolculuk başlayacaktır.Hikayeyi, büyükbabası Sakuş ve büyükannesi Rena'nın gerçek yaşamından yola çıkarak anlattığını belirten Gökçek kitabın sonsözünde; "Diğer karakterlerin birçoğu ve olaylar kurgudur. Belki hala bir yerlerde gerçek ailesini hiç tanımamış yaşlı bir kadın yaşamaktadır ya da onları hiç tanıma fırsatı bulamadan ölmüştür. Bu roman Alkioni olduğunu hiç bilmeden yaşamış olan kadına adanmıştır" diyor.
TÜYAP İzmir'de romanı ile İzmirli okurlarla buluşacak olan Handan Gökçek, 17-18 ve 19 Nisan'da Pupa Yayınları standında imza da düzenleyecek.
HANDAN GÖKÇEK KİMDİR?
1968 İzmir doğumlu. Lise yıllarından bu yana yazıyla ilgileniyor. Öyküleri; Bahçe, Kum, Deliler Teknesi, Karakalem, Öykü Teknesi, Ünlem, Varlık, Adam Öykü, İmge Öyküler Almanya da yayımlanan Arta Zeitschrift für Kunst und Literatur gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. Öyküleri, 2002 yılında Kum Yayınları tarafından çıkan Düş Hırsızı ve 2008 yılında Ara Yayınları tarafından yayımlanan "Sır Dökümü" adlı kitaplarda toplandı. Çeşitli senaryo çalışmaları da olan yazar ilk romanı "Ah Mana Mu" ile okur ile buluşuyor.