Başkan Cengiz, İzmir'de Siyasiler Ve İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından organize edilen akşam yemeğinde, AK Parti İzmir Milletvekilleri ile İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi

Başkan Cengiz, İzmir'de Siyasiler Ve İşadamlarıyla Bir Araya Geldi
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu tarafından organize edilen akşam yemeğinde, AK Parti İzmir Milletvekilleri ile İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu üyeleri ve AK Parti İzmir Milletvekilleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Çin Lokantası'nda düzenlenen akşam yemeğine, İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Saim Tekelioğlu, Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Taha Aksoy, İsmail Katmerci, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Yemekte katılımcılara Erzurum, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve Aziziye Termal Tesisleri hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, Erzurum'un potansiyelleri, tarihi ve kültürel dokusu ile özellikli bir il olduğunu söyledi. Aziziye'nin turizm potansiyelini ve termal zenginliğini anlatan Başkan Cengiz, milletvekillerini ilçeye davet ederken, işadamlarına da yatırım çağrısında bulundu.
ERZURUM ÖZELLİKLİ BİR İL
Erzurum'un sosyo-ekonomik değerleri ile dikkat çeken bir il olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, bu potansiyellerin katma değere çevrilip, ekonomiye kazandırılması noktasında yerel yönetimlerin büyük çaba sarfettiklerini belirtti.
Erzurum'un özgün değerleri ve turizm çeşitliliğiyle nitelikli bir il olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, başta kış turizmi ve termal turizm olmak üzere, tarih, doğa, kültür, kongre, inanç ve sağlık turizmi açısından potansiyel barındırdığını, yerel yönetimler olarak bu turizm çeşitlerinin entegrasyonunu sağlayarak, şehrin sosyo ekonomik kalkınmasına ivme kazandırma ve cazibe merkezi haline getirme çabasında olduklarını belirtti.
İLÇEMİZE YATIRIM YAPAN HER GİRİŞİMCİ BAŞIMIZIN TACIDIR
Aziziye ilçesinin potansiyelleri ve şifalı suları ile marka bir değer olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, termal tesislerde üretilen hizmetin kalitesinin her geçen gün artırıldığını ifade ederek, yerli ve yabancı misafirler tarafından tercih edilen bir turizm merkezi oluşturduklarına vurgu yaptı.
Belediye olarak tüm imkanlarını ilçenin kalkınması için seferber ettiklerini belirten Başkan Cengiz, "İlçemiz termal su kaynakları bakamından büyük potansiyel barındırıyor. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislerimizin yanı sıra 65 aile kabinli termal köy projesini de hayata geçiriyoruz. Aziziyemizin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm hamlesi ve sosyal donatı alanları projelerimiz, ilçemizin turizm merkezi vizyonuna önemli bir imaj kazandıracaktır. Bu doğrultuda işadamlarını ve yatırımcıları bölgemize davet ederek, yatırım alanlarını, imkan ve olanakları sunuyoruz. İlçemize yatırım yapacak her müteşebbise kapılarımız sonuna kadar açık olduğu gibi, belediye olarak her türlü desteği sunmaya da hazırız." diye konuştu.
OKUMUŞ: ERZURUMLA GURURLANIYORUZ
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ise, Ege Bölgesi'ndeki Dadaşların Erzurum'un son yıllarda yaptığı atılımlardan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, "2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın şehrimize alınmasıyla başlayan süreçte, yapılan yatırımlar ve tanıtım noktasında atılan adımlar takdire şayandır. Kış turizmi ile birlikte Aziziye'nin termal turizmde yaptığı atılımı yakından takip ediyor, bu hizmetlerle gururlanıyoruz. Tanıtım noktasında da, Ege Bölgesi'ndeki Erzurumlular olarak üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.
MİLLETVEKİLLERİ: ERZURUM KALKINMA SÜRECİNE GİRMİŞTİR
AK Parti İzmir Milletvekilleri de, Erzurum'un Cumhuriyet giden yolun çizildiği özel bir şehir olduğunu dile getirerek, AK Parti iktidarı döneminde şehrin kabuğunu kırarak, tarihteki önemine binaen bir gelişim sürecine girdiğine vurgu yaptılar. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarıyla şehrin özgün değerlerinin ve tarihi dokusunun ulusal vizyonda sürekli yer tuttuğunu ifade eden Milletvekilleri, oyunların Erzurum'un hem kalkınmasına, hem de tanıtımına ciddi katkı sunacağı gibi, potansiyellerinin harekete geçirilmesi noktasında da bir başlangıç olacağı görüşünü savundular.
AK Parti İzmir Milletvekilleri Başkan Cengiz'i girişimci yöneticiliği ve çalışmalarından dolayı kutlayarak, başarılarının devamını dilediler.