Müsiad Konya Şubesi'nde Son Gelişmeler Değerlendirildi

MÜSİAD Konya Şubesi'nde aylık olarak gerçekleştirilen Genişletilmiş Yönetim Kurulu Nisan Toplantısı yapıldı

Müsiad Konya Şubesi'nde Son Gelişmeler Değerlendirildi
MÜSİAD Konya Şubesi'nde aylık olarak gerçekleştirilen Genişletilmiş Yönetim Kurulu Nisan Toplantısı yapıldı. Toplantıda bir araya gelen Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirerek, Anayasa değişikliğinin bir an önce yapılarak, asıl gündemin ekonomi olması gerektiği üzerinde durdu.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, ülkemizde insan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokrasinin daha da gelişmesine sebep olacak yeni Anayasanın Türkiye'nin küresel güç olmasında önemli bir etken olacağını belirterek, Anayasa değişikliği için her kesimin destek vermesinin elzem olduğunu söyledi. Aslan Korkmaz, "Bugün dünya genelinde büyük bir saygınlık kazanan ülkemiz, birçok ülke ile vizeyi kaldırmış ve kaldırmaya da devam etmektedir. Bu ancak ve ancak bizim dış politikadaki başarılı ilerleyişimizin ve saygınlığımızın bir göstergesidir. Hükümetimizin son yıllarda dış politikada izlediği olumlu siyaset bugün Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun tüm dünya ülkeleri üzerindeki dış politikasıyla daha da hızlanmıştır" dedi. Ülkemizin sancılı günlerden geçtiğine de değinen Başkan Korkmaz, "Yaşadığımız bu ciddi sancılar bizi tedirgin etmemelidir. Şu an ülkemizin yaşadığı sıkıntılar güzel günlerin habercisidir. Bu nedenle ülke menfaatine olacak her türlü müspet adımlara başta biz sanayiciler olmak üzere her kesimin destek vermesini bekliyoruz. Anayasa değişikliğine karşı olan muhalefet karşı oluş nedenlerini açıkça ortaya koymalıdır. Akla ve mantığa dayalı yapılacak bir Anayasa değişikliğine muhalefetin olumsuz tavır alması anlaşılır bir tutum değildir. Yapılacak olan bir anayasa değişikliğinin bizi çok daha ilerilere taşıyacağı aşikarken bunun önüne set konulmamalıdır. Süreç biraz daha hızlanmalı ve Anayasa değişikliği bir an önce yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLEREK GÜNDEM EKONOMİ OLMALIDIR
Ekonomideki iyileşmeler konusunda fikir birliğinde olan MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri, "Ekonomide iyileşmelerin olduğu, tam da işlerin açılma noktasında hammadde fiyatlarındaki artışın sebebi irdelenmelidir. İmalat ve inşaat sektöründe ana girdi malzemesi olan demir ve metal malzemelerinde yüzde 50'lere varan artışlar görülmektedir. Demir ve metal fiyatlarındaki bu artış, dövizdeki düşüş, ihracatın artmasına rağmen ithalattaki patlama ve işsizlik oranlarındaki yükseklik ciddi anlamda bizleri tedirgin etmektedir. Bu durumlar üreticiye olumsuz yansımaktadır. Üreticiye olumsuz yansıyan durumlar haliyle tüketiciye de dolaylı yoldan yansımakta, alım gücünü zorlaştırmaktadır. Bugün asıl gündemimiz olması gereken ekonomi ikinci planda kalmıştır. Ülkenin tüm fertlerini ilgilendiren Anayasa değişikliği tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle kısa bir süre de meclisten geçirilmeli ve gündem ekonomi olmalıdır. Bu nedenle iç çekişmelerimizden bir an önce kurtulup, gündemimiz olması gereken ekonomiye dönülmeli ve bu alanda yeni reformlar yapılarak, büyüme hedefimiz arttırılmalı ve işsizlik konusunda, ihracatın arttırılması konusunda, ithalatın artmasının önüne geçilmesi noktasında yeni arayışlar ve yeni yollar bulunmalıdır" denildi.