Büyükşehir Personeline Sivil Savunma Semineri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde görevli personele, sivil savunma konularında verilen hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Büyükşehir Personeline Sivil Savunma Semineri
Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Amiri Mehmet Karakaş amaçlarının herhangi bir yangın yada meydana gelebilecek her türlü afet anında ne yapmaları gerektiği konusunda personeli bilgilendirmek olduğunu belirterek, alınacak eğitimlerin hayati önem taşıdığını kaydetti.
KASKİ Sivil Savunma Uzmanı Şahin Gülen, sivil savunma teknikleri konusunda seminerlere gruplar halinde katılan belediye çalışanlarına teorik ve pratik olmak üzere bilgiler verdi.
Sivil savunmanın öneminin toplum tarafından tam olarak kavranamadığını belirten Gülen, öğrenilecek çok basit bir tekniğin bile hayat kurtarabileceğini söyledi.
Gülen, "Özellikle ilk yardım konuları hemen herkes tarafından çok iyi bilinmeli. Doğru şekilde yapılan ilk yardım hayat kurtarır" dedi.
Eğitim seminerlerinde katılımcılara teorik ve pratik olmak üzere iki türlü eğitim veriliyor. Konuyla ilgili slaytlar eşliğinde yapılan sunumlarda herhangi bir kaza ve doğal afet anında yapılması gerekenler hakkında bilgi verilirken, seminerin uygulama bölümünde anlatılan konuların pekiştirilmesi sağlanıyor.