Bursa'da 54 Okula Deprem Testi Yapılmaması Meclise Taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa'da deprem testi yapılmadığı ileri sürülen okullar konusunda TBMM'ye soru önergesi verdi.

Demirel, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, "TBMM Araştırma Komisyonunun Bursa'da yaptığı toplantısı sırasında valilikçe yapılan sunumda bazı çarpıcı bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerden biri de, Milli Eğitim Bakanlığının okulların durumu ile ilgili olanı idi. Marmara bölgesinde yaşanan depremlerden sonra Bursa ilindeki 54 okulda depremle ilgili herhangi bir testin yapılmamış olduğu bilgisi hepimizi şaşırttı" dedi.
Hangi okullara deprem testi yapılmadığının açıklanmasını isteyen Demirel, önergesinde şu ifadelere yer verdi:
"Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz okulların durumu ile ilgili açıklamalardan hareketle, Bursa'da deprem testi hiç yapılmadığı belirtilen 54 okulun isimleri nedir? Bu okullar hangileridir? Bu okullar hangi ilçelerdedir? Bu okullarda eğitim ve öğretim yapılırken kaç öğrenci, öğretmen ve personel bulunmaktadır? Bu güne kadar bu okullarda deprem testi yapılmamasının sebepleri nelerdir? Bu 54 okulla ilgili olarak deprem testi yapılması için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?".