Süryani Köylüler, Midyat Kaymakamı Akkaya'yı Ziyaret Etti

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı olan ve Süryani ve Müslüman vatandaşların birlikte yaşadığı Yemişli köyü sakinleri, Kaymakam Fatih Akkaya'ya teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Yemişli köyünün Süryani Muhtarı Kenan Karataş, Yemişli Köyü Kalkındırma Uzlaştırma ve Kiliseyi Koruma Derneği Başkanı Süryani Yusuf Kalyon, Midyat Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Türker, Müslüman köy sakinleri M. Masum Küçükaslan ve Mehmet Alpsoy hazır bulundu.
Kaymakam Akkaya, ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirterek, kapısının bütün vatandaşlara açık olduğunu söyledi. Akkaya, "Biz hiç ayırım yapmadık. Biz hiçbir köyü diğer bir köyden üstün kılmadık. Biz de sizleri seviyoruz. Sizin bizi sevmenizden daha çok biz sizi seviyoruz" dedi.
Muhtar Kenan Karataş, Kaymakam Akkaya'dan büyük yardım gördüklerini belirterek, "Emeği köyümüze karşı çok oldu. Biz Süryaniler olarak desteğini çok gördük. Köyümüzün okulunu onardı, şebeke suyumuzu yeniledi, sokaklarımızı onardı, sağlık ocağımızı onardı ve taziye evi yapımında çok büyük desteğini gördük. Kendisine hem teşekkür hem de nezaket ziyaretinde bulunmak amacı ile ziyaret ettik. Biz köyde Süryani ve Müslüman bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Avrupa'da yaşayan Süryani vatandaşlarımız yavaş yavaş geri
dönüş yapmaya başladılar. Bu dönüşlerde karşılaştığımız bazı sorunlarımızı çözmesinde gösterdiği çabadan dolayı Kaymakam Fatih Akkaya'ya teşekkür etmek istedik" şeklinde konuştu.
Karataş, ziyarette Kaymakam Fatih Akkaya'ya gümüş telkari işlemeli isimlik hediye etti.