Kutlu Doğum Haftasının Ana Teması Kur'an-ı Kerim

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının Kur'an-ı Kerim olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından buyana peygamber efendimizin doğum gününü içerisine alan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14-20 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. Tokat'ta hafta boyunca yapılacak programlarla ilgili açıklamalarda bulunan Koçak, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının ana temasının Kur'an-ı Kerim olduğunu söyledi. Tokat'ta kutlama komitesi tarafından yapılacak ziyaretlerle haftanın başlayacağını ifade eden Koçak, "Hafta içerisinde planladığımız etkinlikler çerçevesinde
kapalı çarşı üzerinde ve müftlüğümüzün önünde kermesimiz olacak. 14 Nisan akşamı bir mehter konseri, Nasrettin Hoca'nın çocuklarla buluşması, Karagöz Hacivat oyununu çocuklarla buluşturmayı istiyoruz. Esnafımızı gezerek güller dağıtacağız. 16 Nisan'da "Kur'an'a göre Hazreti Peygamber" konulu panel ve Kutlu Doğum helvası ikram edilecek. 20 Nisan'da ise "Kur'an Hazreti Peygamberi nasıl anlatıyor" konulu bir konferansımız olacak. Bu programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er teşrif edecek.
Ayrıca hafta boyunca çeşitli ziyaretlerimiz olacak. Amacımız bu haftanın bir sevgi haftası olması, sevgili peygamberimizi bu haftada anarken onu daha iyi anlamaya çalışmaktır. Onu vesile kılarak toplumun değişik kesimleri ile bir araya gelmeye onlarla buluşmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Koçak, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına ayrıca Tokat'ın kardeş şehri Saraybosna Müftüsü'nün de geleceğini, programlara tüm Tokatlıları beklediklerini sözlerine ekledi.