Türkiye'nin En Ünlü İmam Hatipleri Bursa'da Kuran-ı Kerim Ziyafeti Çekecek

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, Peygamber Efendimiz'in 1439

Türkiye'nin En Ünlü İmam Hatipleri Bursa'da Kuran-ı Kerim Ziyafeti Çekecek
Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, Peygamber Efendimiz'in 1439.Doğum Yıldönümünün 14-20 Nisan tarihleri arasında Bursa'da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirterek, "Yaşanılan menfi olayların Peygamber Efendimiz'in rahmetiyle yok olmasını diliyoruz". Etkinlikler kapsamında Şehreküstü Meydanı'nda kitap fuarı açılacak, pilav ikram edilecek, sağlık taraması yapılacak, çeşitli konferanslar düzenlenecek. 16 Nisan Cuma akşamı Ulucami'de; Eyüpsultan, Fatih, Piyale Paşa Camisi, Ulucami, Yeşil ve İlahiyat Cami imam hatipleri Kuran'ı Kerim ziyafeti çekecek.
Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından miladi takvim hesabıyla 14-20 Nisan tarihlerinde Kutlu Doğum Haftası'nın tertiplendiğini belirterek, "Etkinlikler büyük bir teveccühe mazhar oldu. İl merkezlerinde ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bursa'da 14 Nisan günü Şehreküstü Meydanı'nda kitap fuarının açılışıyla kutlamaları başlatacağız. Gençlerimizin okumasını arzu ediyoruz. Bu sebeple kitap fuarına önem veriyoruz. Ayrıca 14 Nisan akşamı Tayyare Kültür Merkezi'nde Prof Dr Mehmet Emin Ay tarafından "Kuran ve Hazreti Peygamber" konulu konferans, 16 Nisan Cuma günü namaz sonrası Orhangazi Parkı'nda binlerce kişiye kutlu doğum pilave ikram edilecek" dedi.
16 Nisan Cuma akşamı namaz sonrasında Türkiye'nin en ünlü imam hatiplerinin iştirakiyle Kuranı Kerim ziyafeti çekileceğini anlatan Gündüz, "Piyale Paşa, Eyüp Sultan, Fatih, Ulucami, Yeşil ve İlahiyat Camisi İmam Hatipleri Kuran'ı Kerim okuyacaklar. Baynalara yönelik konferanslarımız, hafta içinde Şehreküstü Meydanı'nda sağlık taraması gerçekleştirilecek. Ayrıca bir de kermes düzenleyeceğiz" diye kounştu.
"Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber Efendimiz ve Kuran'ı Kerim'in faziletlerini anlatıp, dinimizin güzelliklerini yaşatmak istiyoruz" diyen Müftü Gündüz, "Yaşanılan menfi olayların Resullullah Efendimiz'in rahmetiyle yok olmasını diliyoruz. Bu haftanan bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.