'Tfmd Ödüllü Fotoğraf Sergisi' Uşak Üniversitesi'nde

Uşak Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Sinema Kulübü ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ortaklaşa fotoğraf sergisi ve basın fotoğrafçılığı konulu bir panel düzenledi.

'Tfmd Ödüllü Fotoğraf Sergisi' Uşak Üniversitesi'nde
Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Amfisi'nde gerçekleştirilen ve son 25 yılın ödül alan basın fotoğraflarından oluşan "TFMD Ödüllü Fotoğraf Sergisi" yoğun ilgi gördü. TFMD Ege Temsilcisi Kenan Çimen, TFMD Divan Kurulu Başkanı Şükrü Akın ve TFMD Denetleme Kurulu Üyesi Kadir Kemaloğlu sergi öncesi üniversite öğrencilerine yönelik "Basın Fotoğrafçılığı" konulu bir panel verdi. Şükrü Akın'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde foto muhabirlerinin görevleri, basın fotoğrafçılığında dikkat edilmesi gereken hususlar ve etik değerler üzerinde duruldu. Türkiye'de bir tek bayan foto muhabiri olmadığını ancak gelişmiş ülkelerde bayan foto muhabirlerinin bulunduğunu ifade eden Şükrü Akın, son yıllarda basın kuruluşlarının foto muhabiri kadrolarını lav ettiğini yada foto muhabiri sayısını en aza indirdiğini söyledi. Foto muhabirleri öğrencilerin basın fotoğrafçılığı ile ilgili sorularını da yanıtladı. Panel sonunda Rektör Yardımcısı Saim Savaş, panelistler Kenan Çimen, Şükrü Akın ve Kadir Kemaloğlu ile TFMD Uşak Temsilcisi Soner Kılınç'a katkılarından dolayı plaket verdi.
Panelin ardından açılan ödüllü fotoğraf sergisini Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Saim Savaş, AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker'in yanı sıra çık sayıda davetli gezdi. Davetliler son 25 yılın ödüllü basın fotoğraflarını ilgiyle izledi.