Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca Kuşadası'nda

"Toprak Dede" olarak bilinen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Kuşadası'nda Türkiye'nin ilk ekolojik köy pazarını gezdi.

TEMA Vakfı üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından Gazibeğendi'de karşılanan TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, daha sonra ekolojik tarım çalışmalarıyla adını duyuran Kuşadası'na bağlı Kirazlı Köyü'ne gitti. Kirazlı'da köy muhtarı Hüseyin Fırat tarafından karşılanan Karaca, Kirazlı Köyü Ekolojik Pazarını gezdi, güneş enerjisiyle gerçekleştirilen sebze ve meyce kurutma sistemini inceledi. Kadınlarla toprağın önemi konusunda sohbet eden Karaca, köy kahvesinde de vatandaşlarla çevre ve doğa
hakkında toplantı yaptı.
Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda Kuşadası Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu'nun çevreyle ilgili sunumuna katılan TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, daha sonra Mücella Emgin Anaokulu'nu ziyaret etti. Özel Naci Akdoğan Okulları'nı da ziyaret eden Karaca, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi'nde öğrenim gören genç TEMA'lılarla buluştu.
TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, yarın, Çakabey İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen çevre festivaline onur konuğu olarak katılacak.