Sungurlu'da Huzur Toplantıları Sürüyor

Çorum'un Sungurlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen huzur toplantıları devam ediyor.

Her hafta bir mahallede yapılması planlanan huzur toplantılarında "suç ve suçlularla mücadele ile kamu kurumları ve halk" arasındaki işbirliğini geliştirilmesi amaçlanıyor.
Atatürk İlköğretim Okulu'nda İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkan yardımcıları Dr. Zeynel Yetkin, Nukremin Dağaşan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Her şeyin başı huzur olduğunu söyleyen Kaymakam Hulusi Şahin, "Huzurumuz olmasa hiçbir şeyin önemi yoktur. 40 sene önce kapılarımız pencerelerimiz açıktı. Ortam iyice bozuldu. Her gün bir olay oluyor. İlçemiz birçok şehrin ortak güzergahıdır. Bunun iyi yönü olduğu gibi kötü tarafı da vardır. Sungurlu çok hassas bir şehir. Şüphelendiğiniz durumları ücretsiz olarak 155 polis numarasını çevirerek ihbar edin" dedi.
"İlçenin huzurunu devlet ve vatandaş olarak bizler sağlamalıyız" diyen Kaymakam Şahin, "Her mahalleye, her sokağa ayrı ayrı polis yerleştirme imkanımız yok. 35 bin nüfuslu bir şehirde 80 polis memuru var. Bu nedenle sizler her olumsuz olayları bizlere bildirmelisiniz ki, bizler de olaylara zamanında müdahale edelim" diye konuştu.
Komşu kollamanın önemine de değinen Şahin, "Herkes kendi komşusunun ne yaptığını, ne durumda olduğunu bilmeli. Olumsuz olayların önüne geçebilmek için mutlaka herkes kendi komşusundan sorumlu olmalıdır." ifadelerini kullandı.
Her kapınıza gelen yabancıya kapıyı açmayın diyen Şahin, "Sabah namazına kalktığınız zaman pencereden bir dışarı bakın. Mahallenizde tanımadığınız insanlar geziyor mu? Durumundan şüphelendiğiniz insanlar olduğunda vakit kaybetmeden 155'i arayın" dedi.
Öncelikle herkesin kendi polisi olması gerektiğini söyleyen Emniyet Müdürü İsmail Maden ise, "Şüpheli bir durumla karşılaştığınız zaman vakit geçirmeden 155'i arayın. Sizlerden isteğimiz bireysel güvenlik önlemlerinizi almanız. Bunun en basit yolu ufak maliyetlerle pencerelerinizde demir parmaklık, kapılarınız sağlamlaştırabilirsiniz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından mahalle sakinlerinin sorunları dinlendi. Mahalle sakinleri güvenlik sorunundan ziyade, mahallelerinde eksik olan kanalizasyon, yol, aydınlatma, oyun parkı gibi alt yapı sorunlarının giderilmesi için protokol üyelerinden yardım istediler.