Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Eleştirilere Cevap Verdi;

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Eleştirilere Cevap Verdi;
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Başkan Toçoğlu, "muhatabımız millettir, milletimize hesap veririz, yalancılara değil" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclisi Başkan Toçoğlu başkanlığında toplandı Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 5 ilave madde ile birlikte 42 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Toçoğlu, basında ve kamuoyunda hakkında çıkan eleştirilere cevap verdi. Muhalefeti sert sözlerle eleştiren Başkan Toçoğlu, "Ben eleştiriye açık biriyim. Ancak haksız eleştiri olunca hoş olmuyor. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Diyorlar ki toplumda AK Partili göremiyoruz. Biz sessiz çoğunluğu temsil ediyoruz. Toplumda AK Partili bulamayışınız bundandır belki ama sandıklardan hep AK Parti çıkıyor. Peki bu nasıl oluyor? AK Parti yok kömür dağıttı, yok poşet verdi. Bunlar hoş söylemler değil. Daha öncede söyledim, bir kez daha söylüyorum. Biz halkımıza hizmet ediyoruz, birinci önceliğimiz her zaman halkımız ve hizmet olmuştur. Halkımız istedikçe bu makamlarda olur ve hizmet vermeye devam ederiz. Ben şahsım adına konuşuyorum. Halkımın güvenini yitirdiğimi anladığım an siyaseti bırakırım. Birileri gibi dört kez seçim kaybedip siyasette ısrarcı olmam. Bizim muhatabımız milletimizdir, biz milletimize hesap veririz, yalanı ilke edinenlere değil" diye konuştu.
Muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Başkan Zeki Toçoğlu, "Ben hiçbir zaman MHP'yi kurumsal olarak karşıma almadım. Enver Toçoğlu'nu MHP'den ayrı tutuyorum. Yok seçimlerde poşet dağıttılar, yok kömür dağıttılar. Bunlara cevap verme gereği dahi duymuyorum. Şimdi Sakaryaspor'u diline dolamış. Kendisi Sakaryaspor için ne yaptı acaba bu güne kadar. Belediye borçlarını diline dolamış. Ben daha önce açıklamıştım bütün borçları. Şimdi bir kez daha açıklıyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin hazineye 214 milyon 819 bin 583 TL, İller Bankasına katı atık için 11 milyon 102 bin 474 TL, Terminal için 55 milyon 813 bin 952 TL, Vergiye 29 milyon 92 bin 979 TL, SGK'ya 27 milyon 730 bin 800 TL ve Banka kredi ve diğer masraflarla ADASU ve Belpaş'ın borçları ile birlikte toplamda 657 milyon 367 bin 755 TL borcu vardır. Bunu bir kez daha buradan belirtmek istiyorum. Yaptığımız herşey açık. Belediyenin bütün borçları şeffaf. Yok götürdüler, yediler falan diyorlar. Ben diyorum ki bildiğiniz bir yolsuzluk varsa, yargı yolu açık. Bizim alnımız açık hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok" dedi.
Yapılan eleştirilerin terbiye sınırını geçtiğini belirten Toçoğlu, "Hepimiz birbirimizi biliyoruz. Sonra ben konuşunca sert konuştu diyorlar. Ben 1980 yılında göreve başladım. Bu devletten ne aldıysam açıklamaya hazırım. Enver Beyde açıklasın. Açıklayamaz. Kendine güveni olmayan biri eleştiri yapmasın. Halk bana güvenmese bana 3 dönemdir seçim kazandırır mı, sizlere soruyorum. Oturduğun yerden eleştirmek kolay. Burada sizlerde benim yerimde olabilirdiniz. Eleştirmeyin demiyorum, tabii ki eleştiri olacak ama, haksız ve terbiye sınırları dışında yapılan eleştiriler hoş değil" diye konuştu.
Konuşmanın ardından maddelerin oylamasına geçildi. 1-17 madde Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na,18-29 madde İmar Komisyonuna, 30'ncü madde Bütçe Komisyonu'na, 33'ncü madde Hukuk Komisyonu'na, 36 ve 41'inci maddeler İmar ve Bayındır Komisyonu'na havale edilirken, 31, 32, 34'ncü maddeler oybirliği ile kabul edildi. 35 madde gereği Büyükşehir Belediyesi encümen üyeleri seçimi yapıldı. Fahrettin Örkmez, Ekrem Çiçek, Ekrem Bedir, Fevzi Kılıç, Hüseyin Öz, belediye encümeni üyeliğine seçilen isimler oldu. Mecliste 36. madde gereği İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor, Ulaşım ve Hukuk Komisyonlarında bir yıl görev yapacak meclis üyeleri, gizli oylama ile belirlendi. Meclis sonunda Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin başkanlığında görüşüldü. Faaliyet raporu meclis üyeleri tarafından kabul edildi.