Başbakan Yardımcısı Arınç: 'Sayın Baykal 3 Madde Hakkında Halk Ne Derse Öyle Olsun Deseydi O Zaman İş Değişirdi'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'anayasa paketi' ile ilgili açıklamalarını samimi bulmadığını söyleyerek, "Sayın Baykal 3 madde hakkında halk ne derse öyle olsun deseydi o zaman iş değişirdi" dedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'anayasa paketi' ile ilgili açıklamalarını samimi bulmadığını söyleyerek, "Sayın Baykal 3 madde hakkında halk ne derse öyle olsun deseydi o zaman iş değişirdi" dedi.
Arınç, AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gazetecilerin Baykal'ın açıklamalarını hatırlatması üzerine Arınç, CHP Genel Başkanı Baykal'ın bugünkü açıklamalarını samimi bulmadığını belirterek, bir manevra yaparak taktik değiştirdiğini söyledi. Arınç, "Sayın Baykal başından bu yana anayasa paketinin çirkin kötü bir iş olduğunu söyledi. Maddeleri birbirinden ayırıp rejim yıkılacak diyerek ağzına gelen her şeyi söyledi. Komisyonda görüşülmeye başlanınca
tamamen bir manevra yaparak taktik değiştirdi. İzmir'de basın toplantısında sorular sormuştum. 'Sayın Baykal paketin tamamını yanlış biliyorsunuz, ne oldu da 27'si çok iyi geldi. O zaman yanlıştı şimdimi doğru oldu. 27'sine destek verelim 3 tanesi halka gitsin. Bunu şöyle anlayabilir miyiz? Halk referandumda kabul ederse başım üstüne, biz referanduma gidilme noktasında hiçbir şekilde engel olmayacağız" dedi.
"Hem meclisteki görüşmelerde hem de paketin halk oylamasına sunulmasında bunu referanduma götürülmesi öncesinde veya sonrasında Anayasa Mahkemesi'ne götürmekte bir engel yapmayı düşünmüyoruz" diyen Arınç şöyle devam etti:
"Bugün buna cevap verdi Sayın Baykal 27 maddeye destek veririz, 3 madde için hukuki siyasi elimizden gelen her şeyi yaparız. Bunu bilerek yapıyoruz. Türkiye için yapıyoruz, o zaman şunu anlayabiliriz. 27 madde için muhtemelen 367'in üzerinde oy çıkacak. 3 madde için 330 arasında oy çıkacak. O zamanda Baykal referandum sonucu ne olursa olsun Anayasa Mahkemesi'ne gidecek. İptal ettirmeye çalışacak. Bu girişimin iyi niyetli bir girişim olmadığını düşünüyorum. 3 maddede fevkalade önemli hususlar içeriyor.
Halkımızın anayasa oylamasında evet oyu vereceğine inanıyorum. 3 maddeyi engellemek için elinden geleni yapacağım diyorsa o elinden geleni başkalarının da katkısı mutlaka olacaktır. 3 madde referandum yoluyla halka sunulacaktır."
Bir gazetecinin, 'Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Arınç, "Nefretle kınıyorum. Bu hangi amaçla yapılmış olursa olsun. Bu Türkiye'nin huzurunu toplumun huzurunu bozmak için provokatif bir eylem olarak düşünülmüştür. Sayın İçişleri Bakanımız açıklama yaptı. Meseleyi çok yönlü olarak araştıracaklarını ve bu olayın sorumluların yargıya teslim edileceğini açıkladı. Bu üzücü olaydan dolayı Sayın Ahmet Türk'e geçmiş olsun diliyoruz" dedi.