Gül tercihini Prof. Yıldırım'dan yana kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül YÖK'ün önerdiği adayların değerlendirmesini tamamladı ve tercihini yaptı.

Gül tercihini Prof. Yıldırım'dan yana kullandı
Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında önceki gün toplanan YÖK Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nde YÖK kontenjanından boşalan üyelik için Prof. Dr. Engin Yıldırım, Prof. Dr. Recep Tarı, Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in önerilmesine karar verdi. Cumhurbaşkanı Gül, YÖK’ün önerdiği adayları kısa sürede değerlendirdi ve dün kararını verdi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gül’ün Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine, YÖK tarafından gösterilen üç aday arasından, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ı seçtiği bildirildi. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi olan Yıldırım, 1993 yılında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından atanan Sacit Adalı’nın emekliye ayrılmasıyla boşalan üyeliği dolduracak.

21 yıl görev yapacak

1966 doğumlu olan Yıldırım, 44 yaşında Anayasa Mahkemesi’nin asıl üyesi oldu. 65 yaşında yaş haddinden emekliye ayrılıncaya kadar bu görevi sürdürme hakkı bulunan Yıldırım, 2031 yılına kadar 21 yıl boyunca Anayasa Mahkemesi üyesi olacak. Gül’ün YÖK kontenjanından yapacağı atama ilk asıl üye ve toplamda da dördüncü üye ataması olacak. Gül önümezdeki günlerde de Askeri Yargıtay kontenjanından Anayasa Mahkemesi’ne seçilen ve 1 Nisan’da emekli olan Necmi Özler’in yerine atama yapacak. Böylece Yüksek Mahkeme’de 2 asıl 3 yedek üyeyi atamış olacak. Anayasa Mahkemesi’nin 11 asıl 4 yedek üyesi bulunuyor. Bu üyelerden Başkan Haşim Kılıç 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, üye Fulya Kantarcıoğlu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başkanvekili Osman Paksüt’ün de aralarında olduğu 8 üye de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandı.

Ak Parti hakkında makale yazdı

PROF. Dr. Engin Yıldırım’ın 2006’da ABD’nin Utah Üniversitesi’nde yayınlanan “AKP” adlı kitapta “Emek Karşısında Adalet ve Kalkınma Partisi” başlıklı bir makalesi bulunuyor. Yıldırım, AK Parti’ye hem eleştiri hem de övgüler yer alan makalesinde TEKEL işçilerinin eylemlerinde AK Parti’nin durumunu şöyle öngörmüş: ’AKP’nin toplumsal adalet anlayışının bireysel ve toplumsal hakları güçlendirmekten ziyade yardımseverlik, dayanışma ve işbirliği gibi hasletleri öne çıkarmaya dayanmakta olduğunu söyleyebiliriz. Bunun modern dünyada emeğin karşı karşıya kaldığı sorunları çözmede ne derece başarılı olacağı tartışmalıdır... AKP’nin, 1980’lerin sonlarındaki ve 1990’ların başlarındaki grev dalgası ve işçi olaylarının ANAP’ın çöküşüne yol açan süreci başlatan anahtar olaylardan olduğunu unutmamasında fayda vardır.’

Kaynak: gazetevatan