Polis Günü Amasya'da Coşkuyla Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 165'nci kuruluş yıldönümü Amasya'da törenlerle kutlandı.

Polis Günü Amasya'da Coşkuyla Kutlandı
Törenler, Amasya Ziyapaşa Bulvarı boyunca gerçekleşen Polis-Halk Yürüyüşü ile başlarken, Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki kutlamalara Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet ile eşi Beyhan Acet, Amasya Belediye Başkan Vekili Mehmet Ünek, askeri ve mülki erkân ile vatandaşlar, güvenlik güçleri ve öğrenciler katıldılar.
Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, Atatürk anıtına çelenk sunarken, törenlerde Polis Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşundan itibaren Türk halkının huzur ve güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak, devletin varlığına ve anayasal düzene düşman unsurları etkisiz hale getirmek için görev yaparken, gerektiğinde canını ortaya koyarak görevini fedakarca yerine getirmekte olduğunu belirten Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, "Teşkilatımız, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı hizmet bilinci ile halkımıza hizmet etmektedir. Türk Polisi, milli kültürüne, örf ve adetlerine bağlı, evrensel kültür değerlerini özümseyen, milli birlik, beraberlik ruhu ve iradesine sahip bir yapıdadır. Görevimizi yaparken halkımızın yardımına ve desteğine ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz ve halkımızın desteğini önemsemekteyiz" diye konuştu.
Amasya Belediyesi Mehteran Takımı'nın da bir konser verdiği törenler, tören geçişi ile sona ererken, küçük çocuklar ellerindeki Türk bayrakları ile polislere olan sevgilerini ifade ettiler.
Törenlerin ardından, Polisevi'nde konuklara ikramlarda bulunuldu.