Bu gömlek sayesinde spor sakatlanmalarına son

Artık idmanda oluşan yaralanmalar ve sakatlıkların önüne, bu giyilebilir teknolojik ürün sayesinde geçilecek

Bu gömlek sayesinde spor sakatlanmalarına son
Northeastern Üniversitesin'de, Mühendislik Fakültesi Mekanik ve Endüstri Mühendisliği Bölümünün öğrencileri olan Marcus Moche Alexandra Morgan ve David Schmidt adinda 3 öğrenci bu gömleği; "Bitirme Projesi" olarak ortaya çıkartmışlardır.

Okullarında bulunan Beyzbol takımında antrenman sırasında yaşanan sakatlanmaların önlenmesini sağlamak fikrinden yola çıkılarak icat edilmiştir.

Gömlekde; sensörler ve iletken iplikler kullanılarak şu an için kablolu olarak ama kablosuz olarak da bluetoth ile verileri bir bilgisayara göndermesi mümkün olan gömlek, gönderilen verilerin analizini gerçekleştirerek olası zorlanmalar,yorgunluk belirtileri gibi oluşabilen semptomlardan haber alınmasını sağlıyor. Bu sayede düşünün ki antrenman sırasında yaşanan sakatlıklar ve zorlanmaların önüne geçildiğin de milyarlarca dolar zarar etmekden kurtulunacaktır hem sporcular hemde bağlı bulundukları kurum. Bir Sonraki adımları olarak 200$ civarında bir maliyetle ortaya çıkardıkları bu giyebilir teknolojiyi pazara çıkarmayı hedefliyorlar.