Rektör Reşit Özkanca Başarının Anahtarını Öğrencilerle Paylaştı

Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 'Ay'ın Konuğu' programının konuğu Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca oldu.

Başarının anahtarı ve başarı doğrultusunda ne yapılması gerektiği hakkında öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Reşit Özkanca öğrencilere ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Başarının en büyük anahtarının hedefi koymak olduğunu belirten Özkanca, "Hedefi koyarsak başarıya mutlaka ulaşırız" dedi. Özkanca, "Bir şeyleri kafaya koymak lazım. Yeni fikirleri öğrenme açısından kendimizi yenilememiz lazım. Alanımız ne olursa olsun en iyisi olmalıyız. Hangi alanı seçersek seçelim fark etmemeli. İyi bir dil, iyi bir branş eğitimi çok önemli. Hiçbir iş kendiliğinden olmaz. Başarı için emek olması lazım" diye konuştu.
Özel sektörün özellikle belirli alanlarda kamudan daha başarılı olduğunu vurgulayan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, bu başarının özellikle bazı alanlarda daha fazla öne çıktığını, bunun en önemli sebebinin ise özel sektörde istihdam ve enerjinin gerektiği gibi kullanılması olduğunu ifade etti.