Polisin Boğazını Sıkıp Kaçmaya Kalkıştı

Adana'da alacağı olduğu komşusunun kapısına bıçakla gelen, ihbar edilmesi üzerine, olay yerine gelen polisle tartıştıktan sonra, bir polis memurunun boğazını sıkıp kaçmak isteyen şahsın 2

Adana'da alacağı olduğu komşusunun kapısına bıçakla gelen, ihbar edilmesi üzerine, olay yerine gelen polisle tartıştıktan sonra, bir polis memurunun boğazını sıkıp kaçmak isteyen şahsın 2.20 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hasan Gezer isimli şahsın alacağı olduğu bir kişinin evine giderek bıçak çektiği ortaya çıktı. İddiaya göre, cumartesi günü Hüseyin Kameroğlu Hasan Gezer'e aracını yaptırdı. Ancak Gezer'in fazla para istediğini söyleyen Kameroğlu'da ücreti ödemedi. Bunun üzerne Gezer, pazar günü eline aldığı bıçakla Kameroğlu'nun evine gitti. Gezer'in elinde bıçağı gören Kameroğlu 155'i arayarak evinin önünde bıçaklı bir şahsın olduğunu ve kendisini tehdit ettiğini söyledi. Bunun üzerine polis olay yerine geldi. Ancak polis geldiğinde Gezer, olay yerinden ayrılarak evlerinin önüne gitti. Polis, hakkında şikayet olduğu için Gezer'in evinin önüne gelerek "Hakkınızda şikayet var bizimle polis merkezine kadar gelmeniz gerekiyor" dedi. Ancak sabah saat 09:30'da 2.20 promil alkollü olan şahıs kendisini ikna etmeye çalışan polislere, "Ben sizinle gelmem. Beni kimse karakola götüremez. Bu onunla benim aramda bir mesele" diye karşı çıktı. Bunun üzerine polis memuru Mustafa Güvenç, Gezer'i ikna etmek için yanına yaklaştığı sırada Gezer, Güvenç'in boğazına sarılarak duvara vurup kaçmaya çalıştı. Kaçmaya çalışan Gezer, yardımcı ekiplerde çağrılarak polis merkezine götürülmeye çalışıldı. Bu arada şahısla polis arasında arbede yaşandı.
Yaşanan arbededen dolayı polis memuru Musafa Güvenç iki kolundan ve boğazından yaralandı. Gezer güçlükle sakinleştirilerek araca bindirilip karakola götürüldü. Pazartesi günü de adliyeye çıkartılan Gezer, polise mukavemetten tutuklandı.
Mustafa Güvenç'in Gezer tarafından boğazına sarılarak darp edildiği ve 3 gün çalışamaz raporu aldığı, iki kolunda ve boğazında hasarlar meydana geldiği öğrenildi. Üstelik ailesi tarafından mağdur gösterilen Gezer'in alkol muayenesinde 2.20 promil alkollü olduğu bildirildi.
Bu arada, ailede Hasan Gezer'in darp edildiğini ileri sürmüş, Gezer'in yeğeninin arbedeyi görüntülerken bayıldığını iddia etmişti. Ancak polis genç kızın bayılmasının da numara olduğunu, kendilerinden önce polis merkezine geldiğini güvenlik kamerası kayıtlarında görüntülerinin olduğunu söyledi.