Milas, Minyatür Halısıyla Tanıtılacak

Milas'ın tarihini ve kültürünü yansıtacak minyatür halıların dokunması amacıyla "Minyatür Halı Dokuma Elemanı Yetiştirme Kurs Projesi" hayata geçirilecek.

Milas İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali İhsan Canbey, proje ile hem Milas'ın tanıtımının yapılacağını hem de vatandaşlara iş imkanı sağlanacağını söyledi.
Milas'ın tanıtımını sağlamak ve birçok vatandaşa gelir kapısı oluşturmak amacıyla "Minyatür Halı Dokuma Elemanı Yetiştirme Kurs Projesi" hazırlandı.
Proje, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan protokol (İMEP) doğrultusunda, İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü ve Milas Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülecek.
Milas İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali İhsan Canbey, "Yetişkin işsizlere geleneksel el sanatlarımızdan minyatür halı yapımını öğretmek konulu proje ile Milas ve çevresinde halı dokumasını bilen yetişkin işsizlere (kadın öncelikli) bir aylık sürede 80 saatlik modüler bir eğitimle minyatür halı yapımı konusunda bilgi ve beceri sahibi olmaları sağlanacak. İlk etapta 15'er gruplar halinde iki grup toplam 30 kişiyi meslek öğretilecek." dedi.
PROJEYLE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ GELİŞTİRİLECEK
"İstihdam edilebilirliğin artırılması, ilçemizdeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün geliştirilmesi, mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, toplumsal dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması, kendi işini kurabileceklere destek olunması amaçlanmaktadır" diyen Canbey, şöyle devam etti: "İstihdam ve eğitim arasında etkin bir ilişki kurarak işgücü piyasasında arz talep dengesine katkı sağlanacaktır. İşsiz ve yeni meslek edinmek isteyen ya da bilgi ve birikimini geliştirmek isteyen bayanlarımızın kalifiye ve donanımlı meslek sahibi olarak ekonomik özgürlüklerinin kazandırılması, ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan sosyo-psikolojik sorunların önüne geçmek hedefleniyor. Geleneksel Milas Halılarının motiflerinin yine geleneksel bir el sanatımız olan minyatür halı ile birleştirilip geleneksel unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın yaşatılması amaçlanmaktadır"
Projenin uygulanacağı yer Milas Kaymakamlığı tarafından belirlenecek. Milas merkezde yapılması öngörülen projenin Karacahisar köyünde yapılabileceği belirtiliyor, ancak tam olarak kesinleşmedi, önümüzdeki günlerde projenin yapılacağı yer kesinlik kazanacak.