Diyarbakır'da Başkanların Tutuklanmasını Protesto Eylemleri Sürüyor

Diyarbakır'da 7 belediye başkanı ile birlikte 23 siyasetçinin tutuklanması nedeniyle her hafta Perşembe günü başlatılan oturma eyleminin 15'ncisi Sur Belediyesi önünde gerçekleşti.

Eyleme, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Vezir Perişan, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Edip Yaşar ve belediye çalışanları katıldı.
Eylem sırasında bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Demirtaş, cezaevinde tutuklu bulunan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın sağlık sorunun giderek ağırlaştığını belirterek, "Aylardan bu yana KCK operasyonu adı altında yapılan operasyonların son bulması için büyük çaba gösteriyoruz. Belediye çalışanları sürecin hızlandırılması ve tutukluk sürecinin son bulması için eylem yapıyorlar. Diyarbakır'da adliyede 1 yıldan beridir bulunan dosya bir türlü davaya dönüşmemektedir. Bu ülkede herkes hukuktan
söz edebilir herkes hukukun üstünlüğü var diyebilir. Ama hiç kimse bizi inandıramaz. Biz bu coğrafya bu topraklarda 87 yıldır hukuku görmedik. Cumhuriyet kurulduğundan beri hukuk bu topraklara uğramadı. Sadece yasaklar uğradı. Bunu açıkça söylüyorum. Bu bir yargılama değildir. Bu bir cezalandırmadır. Sonuçta arkadaşlarımız beraat edecek. Bunu herkes görecek. Özellikle Sur Belediyesi nerdeyse 3 yıldır belediye baskansızdır. Daha önce görevden alındı şimdi de cezaevinde. Demirbaş'ın ayrıca ciddi sağlık
sorunu vardır. Buna rağmen halen tahliye edilmiyor. Biz bu zihniyeti bu yaklaşımı kabul etmeyeceğiz. Bu zihniyet bu halka hesap verecektir. Ya bu dava açılacak ya da binlerce insanlarla adliye önünde bu davanın açılmasını bekleyecegiz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından çalışanlar, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.