Balıkesir Beledriye Başkanı İsmail Ok Hizmette 1 Yılı Değerlendirdi

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 29 Mart 2009 tarihinden bu yana geçen 1 yıllık hizmet süresinde yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 29 Mart 2009 tarihinden bu yana geçen 1 yıllık hizmet süresinde yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Başkan Ok, tüm mesailerini Balıkesir ve Balıkesir halkına hizmet için harcadıklarını, Balıkesir'e güzellikler katmaya, hizmetleri bu aşamadan sonra taçlandırmaya gayret edeceklerini söyledi.
Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında MHP Grubu da hazır bulundu. Meclisteki makamına geçen Belediye Başkanı İsmail Ok, asfalt yapımı, yağmur suyu drenaj çalışmaları, alt ve üst yapı çalışmaları ile kültür ve sosyal hizmetlere kadar tüm alanlarda gerçekleştirdikleri çalışmaların yer aldığı bir sunum izletti. Sunum arasında ve sonrasında açıklamalar yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, geçen sene Bahçelievler Mahallesi ile birlikte 10 mahallede süren asfalt çalışmalarının devam ettiğini, iki koldan süren çalışmaların bir ayağını Sütlüce Mahallesi'nin oluşturduğunu, ayrıca yağmur suyu drenaj çalışmalarının da aynı şekilde devam ettiğini bildirdi. Fen İşleri biriminin bugünden itibaren sahaya çıkıp sezonun da açılmasıyla beraber alt ve üst yapı çalışmalarını başlattıklarını belirten Başkan Ok, geçen yıl döşenen 400'lük yağmur suyu drenaj borularından sonra bu yıl da 500'lük yağmur suyu drenaj borusu döşeyeceklerini söyledi. Toplantının başında konuşan Başkan Ok, "29 Mart 2009 seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Allah'ın izni, Balıkesirli hemşerilerimizin desteğiyle böyle şerefli ve onurlu bir göreve gelmenin ve 1 yılı tamamlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah alnımızın akıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağımız, taçlandıracağımız hizmetlerle Balıkesir halkına ve şehrimize hizmet etmenin onurunu yaşayacağız. 1 yıl boyunca yaptıklarımızı siz değerli basın mensuplarımız sayesinde Balıkesir kamuoyu ve halkımızla paylaşmak istedik. Basın bizler için demokrasilerde olmazsa olmazdır. Halkla aramızdaki iletişimi siz değerli basın mensupları sayesinde sağlamaktayız. Bu vesileyle sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyorum" dedi.
YENİ MEZARLIK TAMAM
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yeni mezarlıkla ilgili yer meselesinin de çözüme kavuşturularak kesinleştirildiğini, istimlak çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün başkanlığında Karaman köy halkıyla görüşüldüğü, köy muhtarı ve halkın büyük kolaylık gösterdiği, netice olarak mezarlık sorununun halledildiği bildirildi. Başkan Ok, 250 bin metrekarelik (250 dönüm) yeni mezar yerinde şu ana kadar 105 dönümün istimlakinin yapıldığını, çalışmaların sürdüğünü, istimlak bedelinin ise metrekare başına 4 TL olduğunu bildirdi. Ok, Karaman köyü muhtarlığı ve vatandaşlara gösterdikleri kolaylık ve olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

AKINCILAR PROJESİ STOP
Belediye Başkanı İsmail Ok, Sabri Uğur döneminde geliştirilen ve kamuoyuna sunulan Akıncılar Mahallesi projesiyle ilgili bir soruya verdiği cevapta bu projenin mahkeme kararı ile iptal edildiğini, ayrıca Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün de projeyle alakalı olumsuz görüş belirttiğini bildirdi. İsmail Ok, Balıkesir'de TOKİ marifetiyle iş yapmak istemediklerini söylediğini, bunun hala geçerli olduğunu belirtti. Balıkesir Belediye Meclisi'nde son 1 yıl içinde alınan 222 kararın 197'sinin oy birliği, 22'sinin ise oy çokluğu ile alındığı bildirildi. Başkan Ok, ilk defa kendi dönemlerinde Belediyenin İmar Komisyonu çalışmalarına Mimarlar Odası'ndan başkan veya bir temsilcinin katılımının sağlandığını, bundan da son derece memnun olduklarını söyledi. "Bizim her şeyimiz halkın gözü önünde" diyen Başkan Ok, meclis toplantılarının ilk defa kendi dönemlerinde internet üzerinden canlı olarak yayınlandığını. Bununla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını, önceden hayali olarak anlatılan şeyler yerine şimdi İmar Komisyonu'ndan gelen evrakların ince ayrıtlarına kadar her şeyin internetten yayınlandığını, bunu yapmakla da iftihar duyduklarını kaydetti. Başkan Ok, "Bizim hiç kimseye, hiçbir zümreye borcumuz yok. Borcumuz bir tek Balıkesirlilere, yüce Türk milletine. Allah'ın huzuruna da gayet vicdanen rahat bir şekilde hesap verebilecek şekilde çıkmak. Bütün yaptığımız iş ve işlemlerde iki şeye dikkat ediyoruz. Bir, yasalara uyacak. İki, vicdanlara uyacak. Bir şey yasalara uyar ama vicdanlara uymaz. Biz her ikisine de dikkat ediyoruz. Temel düsturumuz budur" dedi. İptal olan Akıncılar projesiyle ilgili yeni yapılan imar çalışmasının ise genişletildiği belirtildi.

İTFAİYEDEN SÜPER HİZMET
Belediye Başkanı İsmail Ok, yine ilk defa kendi dönemlerinde, henüz yeni başlattıkları bir uygulamadan daha söz etti. İtfaiye Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma ile engelli vatandaşların (özellikle işitme engelliler) sisteme girerek karşılarına direk itfaiye çıkıyor, bunu bir tuşa basarak gerçekleştirebiliyorlar. Böylece itfaiye onların bir şey söylemesine gerek kalmadan sisteme sinyal gönderilen evi mahalle, sokak, kapı numarası ve hangi daire olduğunu anında tespit ediyor. Başkan Ok, bu durumdan özürlü tüm vatandaşların yararlanmasını istediklerini, isteyenlerin bu yeni başlayan uygulama için itfaiyeyi arayıp kayıt yaptırabileceklerini söyledi.

2 BİN KİŞİLİK KÜLTÜR SİTESİ
Görsel sunumlu hizmet tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkanı İsmail Ok, bugüne kadar hizmet etmiş olan tüm belediye başkanlarına teşekkür edip, ölenlere de Allah'tan rahmet diledi. Başkan Ok, yeni projeleri olan Karesi Alış Veriş Merkezi'ni kat karşılığı yapacaklarını, ihale çalışmalarının sürdüğünü, yerel bir gazetede b u konuyla ilgili çıkan haberlerin yanlış olduğunu, 7 Ekim 2008 tarihli Belediye Meclisi (Sabri Uğur dönemindeki) toplantısında söz konusu yerle alakalı, "Gıda Çarşısı'nın kat karşılığı ihale edilip.." diye karar alındığını, yapılan yayınların doğru olmadığını söyledi. Ayrıca, Karesi AVM'nin yapılacağı yerin belediyenin kendi imkanlarıyla yıkıldığını kaydeden Başkan Ok, yılan hikayesine dönen kültür merkeziyle alakalı çalışmalarının da sonuna geldiğini, kültür merkezi olarak planlanıp inşa edilen temelin önümüzdeki günlerde yıkılacağını bunun için de ihale çalışmalarının yapıldığını, hafriyatın da kaldırılacağını kaydetti. Kültür merkezinin yerine ünlü sanatçı Devrim Erbil7in arkadaşına hazırlatılan güzel bir proje ile buraya 2 bin kişilik tiyatro, toplantı ve gösteri merkezi yapılacağı açıklandı. Başkan Ok, "Buranın yıkımı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Yine kamuoyunda yanlış bir bilgi var. Doğrusunu paylaşalım, kültür merkezinin projesi hazırmış, yok böyle bir şey. Devletin resmi dili yazılı belgedir. Varsa bu nerede olur? Eski yönetim bunu herhalde evine götürecek değil. Balıkesir Belediyesi'nin arşivlerinde, dosyalarında olur. Seçim sathı mahallinde bilbordlarda resimler var, başka da bir şey yok. Varsa getirsinler bize kullanalım, belediyemizi de masraftan kurtaralım. O şahsa da herkesin önünde teşekkür edelim" dedi.
Başkan Ok, Yay/ada'nın daha önce vaat ettiği müştemilat ve tesislerle alakalı takiplerinin sürdüğünü, avm yönetimine daha önce ihbar kabul edilen haberler üzerine harekete geçerek 200 bin TL ceza kestiklerini, gecikme cezalarının da günlük olarak işlediğini anlattı. Bir soru üzerine, sözleşmeleri yenilenmeyen işçilerin mahkemeye gitmeleriyle ilgili olarak yargı sonucunun kendilerine ulaşmadığını belirten İsmail Ok, "En son sözü yargı söyler, yargı yoluyla geldiklerinde görevlerine devam edecekler tabiki. Ama bize resmi sonuç tebliğ edilmediği için yorum yapmak doğru olmaz" dedi.
İller Bankası'ndan gelen paranın yaptıkları harcamaları karşılamasının mümkün olmadığını kaydeden Başkan Ok, ayda ortalama 1,5 trilyon olan İller Bankası yardımının belediyenin zorunlu harcamalarını dahi karşılayamadığını ifade etti.

İFTİRA TEPKİSİ
BAŞKAN OK: "KENDİMİ BELEDİYEDEN AŞAĞI ATARIM"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, merkezdeki bir yerel gazetede aralıklarla yazılarak kamuoyu gündemine mal edilen Tesco Kipa'dan belediyeye yapılan bağış konusuyla alakalı çok önemli açıklamalarda bulundu. 29 Mart tarihindeki seçimleri kazanmalarında etkili olan birçok faktör arasında en önemlisinin dürüstlük olduğuna işaret eden İsmail Ok, "Vicdan sahibi, izan sahibi, Allah korkusu olan, zerre kadar vicdan sahibi olan herkes bizim dürüstlüğümüzün en önlerde olduğunu söyleyebilir" dedi. Belediye Başkanı ve ekibi aleyhinde yayın yapan bir gazetenin Tesco Kipa'nın 7,5 trilyon lira bağış yapacağının bildirilmesine rağmen 4 trilyon lira bağışladığını, akalan 3,5 trilyona ne olduğu şeklindeki yayınlarına tepki gösteren İsmail Ok, "Arşivlerimizde tüm kayıtlar görüntülü ve sesli olarak mevcut. Dünkü yönetimin en önemli kişilerinden hukuk işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı ve AKP grup sözcüsü İlyas Kapısız ve diğer meclis üyeleri şu sıralardaydı arkadaşlar. Eğer Ekrem beyin dediği doğru idiyse İlyas beyin ne yapması lazımdı? Sabri Uğur'un yardımcılarından biriydi. Sayın başkan, meclis önceki dönemde Kipa'dan Balıkesir Belediyesi'ne 7-7,5 trilyon bağış yapılacaktı oysa şimdiki müracaatta 4 trilyondan bahsediliyor demesi gerekmez miydi? Ama tam tersine madem böyle bir para geliyor niye kabul etmeyelim diyerek AKP grubuyla birlikte el kaldırıp kabul etmişlerdir. Bırakın 7,5 trilyonu 7 kuruştan, 40 kuruştan bile bahseden olmadı. Böyle bir şey yok. Eğer varsa ne olmalı, belge olmalı. Bize müracaat ettiler (Kipa) kayda soktum. Onlara da bir müracaat olduysa kayda girdiyse biz de gereğini yapmadıysak bu millet bizden hesabını sorsun, yasalar da sorsun. Ben zaten bu utançla sokaklarda gezemem. Bizim bu memlekette çocuklarımıza bırakacağımız bir tek şey var, dürüstlüğümüz. Ertesi gün bir iki gazetede daha gördüm, 3,5 trilyona ne oldu diye. Sabri Uğur'u aradım, 'yok böyle bir şey, nereden çıkarıyorlar, ben kimseyle görüşmedim, ben de şaşırdım' dedi. İlyas Kapısız'ı çağırdım, öyle bir şeyin olmadığını söyledi. Burada bir şey amaçlanıyor, şahsımız. Şahsımızda belediye yönetimi çok çirkin acabalarla, soru işaretleriyle suizan altında bırakılmaya çalışılıyor. Yemin ediyorum Allah'ın huzurunda, böyle bir şey olsun şu belediyenin en üst katından aşağı atarım kendimi. Yaşamam bu memlekette, bu toprakları kirletmem. Çoluğumun çocuğumun yüzüne bakamam. Biz olmasaydık bırakın 4 trilyonu belediyenin kasasına 40 kuruş girmeyecekti. Bu 4 trilyon Balıkesir halkının 29 Mart'ta bu tertemiz yönetime verdiği görev sonucunda gelmiştir. Bırakın Kipa'dan, başka kurum kuruluşlardan da bir kuruşluk işi olsun diye acı kahvesini dahi içersek yaşamak bize haram olsun. Ama, bu günlerce gazetede yazıldı. Yorumu size ve kamuoyuna bırakıyorum. Benim iki tane oğlum var, biri tam delikanlı. Bu gazeteyi görse ne der?" dedi. Sözlerinin sonunda gözleri dolan Başkan İsmail Ok, toplantıyı bitirip salondan erken ayrıldı. Belediye Başkanı İsmail Ok daha sonra gazetecilerle birlikte yemek yedi.