Bahçelievler Belediyesi tiyatro festivali sona erdi

Bahçelievler Belediyesi'nin bu yıl (17 Mart- 31Mart) 4. kez düzenlediği Genç Sahne Tiyatro Festivali sona erdi

Birbirinden farklı yerli ve yabancı metinlerle, izleyiciye değişik lezzetler tattıran Ulusal nitelikli 4.Genç Sahne Tiyatro Festivali, profesyonel ve amatör genç tiyatrocular için de tanışma imkânı oldu.

Festivale bu yıl 56 oyun başvurdu ve oyunların 23’ü sahnede kendine yer bulabildi. Bahçelievler Belediyesi’nin 15 gün boyunca 2 farklı sahnede ev sahipliği yaptığı festival, gençlerin sahnelerdeki varlığına tanık olmayı ve izleyiciyi genç sanatçılarla ve sanatçı adaylarıyla buluşturmayı hedefledi ve bu amacına ulaştı. Ayrıca zor şartlara rağmen ayakta durmaya çalışan genç sanatçılara bir teşekkür niteliğinde olan bu organizasyonda, gençlere "genç sahne tiyatro festivali" ile kendini tanıtma imkânı sunulması da amaçlandı.

Bahçelievler belediye Başkanı Osman Develioğlu “Kültürel organizasyonlara sahnelerimizi açıyoruz. Gençlerin gelişimine katkılarımız artarak sürecek. Bahçelievler Belediyesi her yıl artık gelenekselleşen ve marka halini alan Kısadan Hisse Kısa Film Günleri, Genç Sahne Tiyatro Festivali, Genç Müzik Festivali ile ulusal arenada Kültür Sanatın öncü kuvvetleri arasında yerini almıştır. Ayrıca aylık rutin olarak gerçekleşen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri Tiyatro - Sinema Gösterimleri ve Seminerlerin halkımıza sunulmasına devam ediyor.” dedi.