7 Cumhurbaşkanı, 21 Hükümet Eskiten Yol İçin Valiler Bir Araya Geldi

Yapımına 1976 yılında başlanan, 7 cumhurbaşkanı ve 21 hükümet eskiten Dursunbey-Harmancık- Tavşanlı yolu için valiler bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Balıkesir, Bursa ve Kütahya'yı bir birine bağlayacak olan 230 kilometrelik yol için bir yıl aradan sonra yeniden bir araya geldi. Her iki yönden de inşaatı devam edilen yolun ortasındaki şantiyede yapılan toplantıya Vali Yılmaz ve Vali Kocatepe'nin yanı sıra Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Harmancık Belediye Başkanı
Mustafa Çetinkaya, Karayolları 14. bölge müdürü Turgay Mesci ve çok sayıda davetli katıldı.
Çalışmalar hakkında müteahhit firmadan bilgi alan valiler, 200 milyon liraya mal olacak yolun Tavşanlı bölümünün tamamlandığını, Harmancık ve Dursunbey kısmının ise 2011 de tamamlanacağını söyledi.
Çalışmalar kapsamında Balıkesir'in Körfez Manisa ve Kütahya yolunun kaldığını belirten Arslan, "Manisa yolu bu yıl hizmete açılacak. Devlet artık bu yolun tamamlanmasını istiyor. Artık ödenek sıkıntısı olmayacak" dedi.
Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı yolunun Kütahya için de önemli olduğunu vurgulayan Vali Kocatepe, "Bu yolu 'sevgi yolu' olarak görüyoruz. İlimiz ve ilçelerimizin ekonomisi için de yolun önemi büyük. İzmir ile Ankara arasını kısaltacak" diye konuştu.
Valilere brifing veren Karayolları Bölge Müdürü Mesci, bahse konu yola büyük önem verdiklerini söyledi. Mesci, müteahhitlere ödemeler konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.