6 Günlük Bebeğe Teşhis 3. Hastanede Konuldu, Ameliyat 4. Hastanede Yapıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde devlet hastanesinde dünyaya gelen Hasret bebek, doğduktan 8 saat sonra annesiyle birlikte eve gönderildi ancak annesinin sütünü içemediği için götürüldüğü ancak 3

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde devlet hastanesinde dünyaya gelen Hasret bebek, doğduktan 8 saat sonra annesiyle birlikte eve gönderildi ancak annesinin sütünü içemediği için götürüldüğü ancak 3. hastanede teşhis konuldu. Bebek, 4. hastanede ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Yemek borusunun mide ile bağlantısı olmadığı anlaşın Hasret bebeğin 100 bin doğumda bir görülen rahatsızlıkla dünyaya geldiği belirtildi.
Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Canderek köyünde 7 yıl önce evlenen Kadir (33) ve Songül Bozkurt (32) çifti 2 çocuk sahibi oldu. 3. çocuklarına hamile olan Songül Bozkurt, sancıları başlayınca Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Songül Bozkurt, gece bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Babası ismini "Hasret" koydu. Anne ile bebek 8 saat sonra hastaneden taburcu edildi. Hasret bebek eve geldikten sonra sürekli ağladı ancak annesinin sütünü içemedi. Bunun üzerine aile, Hasret bebeği tekrar hastaneye götürdü.
Hastane bebeği Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk etti. Burada yapılan kontrolde bebeğin bağırsağının iltihaplanmış olabileceği belirtilerek Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi.
Aile ambulansla kuvözün içerisinde Hasret bebeği Adana Numune Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan kontrolde bebeğin yemek borusunun kısa olduğu ve mide ile bağlantısının olmadığı teşhisi konuldu. Hasret bebek, buradan da ameliyat için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Burada Hasret bebeğin Çocuk Cerrahisi Bölümü'ne yatışı yapıldı. 6 günlük Hasret bebeğin, başarılı bir ameliyat ile yemek borusu birleştirildi. Doktorlar bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdiler.

Baba Kadir Bozkurt ise 6 günlük bebeğini yemek borusu sorunu sebebiyle hastane hastane gezdirdiklerini belirterek, "Bebeğime ancak 3. hastanede teşhis konuldu. Adıyaman'da bağırsaklarında iltihap olduğu söylendi ama sorun yemek borusundaymış. Neyse ki Adana'da ameliyat edilerek yemek borusundaki sorun halledildi. Artık bebeğim yaşayacak" dedi.
Doktorlar ise Hasret bebeğin yemek borusunun doğuştan kısa olduğunu, kısa olan yemek borusunun bir bölümünün zorunlu olarak göğüs boşluğu içinde ve diyafram deliği üstünde kalmış olan mideye açılamadığını, çok ender rastlanan bir oluşum bozukluğu meydana geldiği ve bunun 100 bin doğumda bir görüldüğünü söylediler.