Unutulmaya Yüz Tutan Değerler Tuvalde Hayat Buldu

Unutulmaya yüz tutan yöresel dokuları tuvale yansıtarak, onlara yeniden hayat verme çabası içinde olan ressam Aslı Özen, 10. kişisel sergisini Mersin'de sanatseverlerin beğenisine sundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılış kokteyline Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Özen'in tuval üzerine yağlı boya ve akrilik çalışmalarından oluşan toplam 22 eserinin yer aldığı sergiye yoğun ilgi gösterildi. Resim çalışmalarına kendi özel atölyesinde devam ettiğini ve ilk dönem resimlerinde grafiksel anlatımı ağırlık kazanan konuları yağlı boya tekniğiyle anlattığını
dile getiren Özen, son dönemlerdeyse sosyal içerikli figüratif konuları mekan-figür bağlantısı kurarak, akrilik boya tekniğiyle çalışmalarda bulunduğunu anlattı.
Trabzon'a ait yöresel bir doku olarak öne çıkan keşan ve peştamalı, evrensel kaygılar içinde sanatsal öğeler de kullanarak ifade ettiğini vurgulayan Özen, söz konusu kişisel sergisinde yer alan çalışmalarının aynı zamanda kendi çocukluğunun izlerini de taşıdığını dile getirdi. Kendisinin de Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine bağlı küçük bir balıkçı köyünde doğup büyüdüğünü kaydeden Özen, "Doğal güzelliklerle birlikte çilekeş Karadeniz kadınını da eserlerimde işledim. Bunu yaparken de unutulmaya yüz tutan
Keşan ve peştamala da tuvalde yeniden hayat vermeye çalıştım" dedi.
Herhangi bir mesaj verme kaygısı içinde olmadığını ve tek çabasının sanatsal bir üretim içinde olmak olduğunu belirten Aslı Özen, bu noktada da kendisine has bir tarz oluşturduğunu, ele almış olduğu figür ya da objeleri geometrik şekillerle tuvale yansıttığını, kendi resimlerine bakan birinin hem modern, hem de klasik öğeleri görebileceğini anlattı. Kil, ahşap, hamur seramiği ve taştan küçük boyda heykelcikler de yaptığının altını çizen Özen, sanatın kendisi için de bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.
Aslı Özen'in 10. kişisel resim sergisi 18 mart perşembe gününe kadar MTSO Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacak.
(SNK-EA-Y)