Facebook'ta Suçunu itiraf edince yakalandı

Alanya'da, hırsızlık yapan iki kişiden biri olayı facebook'ta itiraf edince yakalandılar

Facebook'ta Suçunu itiraf edince yakalandı
Antalya’nın Alanya ilçesinde, bir okulun kantininden hırsızlık yaptığı iddia edilen iki kişiden biri, olayı internet ortamında arkadaşına anlatınca yakalandılar.

Alanya’nın Demirtaş beldesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun kantinine giren iki kişi, sucuk, bisküvi, içecek ve kasadaki 300 TL’yi alarak, plakası belirlenemeyen motosikletle kaçtı.

Jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda zanlıların 17 yaşındaki E.D. ile 16 yaşındaki R.Ç. olduğu belirlendi. Zanlıları takibe alan ekipler, olayın ardından E.D’nin, ilçede bir internet cafeden kendi adına kayıtlı hesabıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta "Cumak" takma adındaki bir kişiyle görüştüğünü tespit etti. Facebook’taki görüşme kayıtlarında E.D’nin, Cumak rumuzlu kişiye R.Ç. ile okulu soyduğunu anlatması üzerine harekete geçen jandarma, zanlıları yakalayarak göz altına aldı.

Jandarma tarafından yapılan sorgulamada hırsızlık suçundan sabıkası olan E.D’nin aynı okulu bir yıl önce de soyduğu, iki zanlının suçu itiraf ettiği bildirildi.