Samsun'a 25 Milyon Proje Bedelli Spor Salonu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapılması planlanan 8 bin 500 kişilik kapalı spor salonu için yetki ve yer tahsisini komisyona havale etti.

Samsun'a 25 Milyon Proje Bedelli Spor Salonu
Büyükşehir Belediyesi mart ayı birinci bileşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın programı dahilinde İrlanda'da olması nedeniyle Başkan Vekili Turan Çakır, başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantı başlamadan önce Başkan Vekili Turan Çakır, Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası ölenlere başsağlığı dileyerek, belediye olarak imar ve yapılaşma konusunda ne kadar dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Ek gündem maddesinin okunarak Tekkeköy ilçesi kavşağının karşısında, kent parkı olarak imarda bulunan alanda 8 bin 500 kişilik uluslararası ölçekte bir kapalı spor salonun yapılması için Yaşardoğu Spor Salonu'nun yıkılması projeye yüzde 20 maddi destek sağlanması, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a protokol yapması için yetki verilmesi, kullanımı Büyükşehir Belediyesi'nde olan alanın tahsisiyle ilgili gündem maddesi okundu. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, gündem maddesinde açık bilgilerin yer almadığını, Yaşar Doğu Spor Salonu'nun yıkımıyla ilgili koşul konulmasına, protokolde yer almasına anlam veremediklerini ifade etti. Başkan Vekili Turan Çakır, bölgeyle ilgili proje kapsamında maddenin bazı projeler için konulmuş olacağını, komisyonlarda konunun incelenebileceğini ifade etti. Projenin 25 milyon TL'ye mal olacağını, yüzde 80'ini bakanlığın, yüzde 20'sini Büyükşehir Belediyesi'nin karşılayacağını belirten Çakır, önemli bir projenin Samsun'da gerçekleşeceğine dikkat çekti. Gündem maddesi kabul edilerek ortak komisyonlara sevk edildi. Daha sonra diğer gündem maddeleri de ortak komisyonlara havale edildi.