Veznedardan Soygunculara 20 Lira Şoku

Eskişehir'de görev yaptığı PTT şubesini soymak isteyen kar maskeli silahlı iki kişiyi sandalye fırlatarak kovalayan veznedarın, soygun girişiminde bulunan şüphelilere 20 lira uzattığı ortaya çıktı.

Veznedardan Soygunculara 20 Lira Şoku
Edinilen bilgiye göre, Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'ndeki bir PTT şubesinde önceki gün meydana gelen olayda, kar maskeli ve silahlı 2 kişi, veznedara 7.65 milimetre çapında bir tabanca doğrultup, "Kasadaki bütün paraları bize verin, aksi takdirde sizi öldürürüz" tehdidinde bulunmuştu. Bunun üzerine veznedar Hüseyin Siran, önce elinde ve masada bulunan eşyaları, ardından oturduğu sandalyeyi fırlatınca korkan silahlı soyguncular, amaçlarına ulaşamadan şubeden koşarak kaçmıştı. Şubedeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, Siran'ın kapıdan çıkmak üzere olan soygunculara 20 TL uzatıp, "Alacaksanız bunu alın" dediği, ancak şüphelilerin parayı almadan kaçtıkları ortaya çıktı. Bu arada şubedeki diğer memur Mehtap Aydın'ın ise, olay esnasında kasadaki 8 bin lirayı şüphelilere kaptırmamak için çöp kutusuna attığı ve masanın altına gizlendiği görülüyor.
Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Bürosu ekiplerince şubedeki güvenlik kamerası kayıtları sayesinde aynı mahallede düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheliler hırsızlıktan sabıkalı F.K. (27) ile M.İ.'nin (17), sorgusu sürüyor.