Başlık Parası Ve Berdel Tiyatroya Taşındı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, berdel ve başlık parası konusu tiyatroya taşındı.

Başlık Parası Ve Berdel Tiyatroya Taşındı
Ceylanpınar ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, "Başlık Parası, Töre, Namus Cinayetleri, Kız Çocuklarının Erken Yaşta Evlendirilmesine Son" projesi kapsamında, Şanlıurfa Valiliği, Türk Diyanet Vakıf-Sen Viranşehir Temsilciliği katkılarıyla hazırlanan tiyatro oyununda bölgede yaşanan berdel, töre cinayetleri ve başlık parası konu alındı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda Diyanet-Sen tiyatro grubu tarafından gerçekleştirilen oyun büyük ilgi gördü. İlçe halkının yoğun ilgi
gösterdiği gece, proje koordinatörü Mehmet Ülgen'in konuşmasıyla başladı. Ülgen konuşmasında, bölgede yaşanan töre cinayetlerinin yanlışlığına dikkat çekti. Ülgen, "Dinimizde berdel, kız çocuklarını erken yaşta evlendirme ve cinayetlere yer yoktur" dedi.
Gecede daha sonra sinevizyon gösterimine geçildi. Sinevizyon gösterisinde bölgede yaşanan namus cinayetleri, berdel ve kız çocuklarını erken yaşta evlendirme konularının medyaya yansıyan görüntülerinin sunumu yapıldı. Görüntülerin izlenmesi esnasında birçok izleyicinin gözyaşlarına hakim olamadıkları dikkat çekti.
Gecede daha sonra töre cinayetini konu alan tiyatro oyununa geçildi. Büyük beğeniyle izlenen tiyatro oyununun ardından gece sona erdi. Geceye ilçe halkının yanı sıra Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, hakimlerden Mehmet Ali Gümüş ve Seray Gümüş, Cumhuriyet Savcısı Aslan Ölmez ile İlçe Müftüsü Selahaddin Basançelebi katıldı.