Başbakan Yardımcısı Arınç: Sağlık hizmetleri önemli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sağlık konusunda Turgutlu'nun çok ilerlediğini söyledi.

Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan sebze ve meyve halinin açılması ile 300 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenlerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ile Recai Bilen, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile birçok vatandaş ve parti temsilcileri ile birlikte daire ve kurum amirleri katıldı. İlk tören yeni hal kompleksinin bulunduğu alanda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal
Marşının okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan yaptı.

2004 yerel seçimlerinden sonra sayın başbakan yardımcısının o zaman TBMM başkanı olduğunu anlatan Orhan, şunları söyledi: "bana dedi ki sayın başkan ben Turgutlu'ya yıllarca avukatlık hizmeti verdim. Turgutlu'ya hizmet etmek bir şereftir. Bu göreve geldin ama bu görevin hakkını vermen lazım. Verdiğin vaatler sözler çok. Bunların sayısı fazla iddialı vaatler. Bunların hepsini yerine getirmen için gece gündüz çalışman lazım' dedi. Bende hükümet ve kendilerinin bana vereceği destekle hizmet kervanını sürdüreceğime dair söz verdim. Eski halimiz 18 bin metrekare. Yeni hal binamız 54 bin metrekare. Buranın istimlak bedeli 2 milyon 250 bin TL. Bugün burada bir buçuk sene önce başladığımız 54 bin metrekarelik bir alana yaptırdığımız sebze meyve halinin açılışı için bulunuyoruz. İstimlak bedeli 2 milyon 250 bin TL olan ve inşaat yapım bedeli de 2,5 milyon TL. Yani yaklaşık 5 milyon TL bir bedelle esnafımızın ve çiftçimizin hizmetine açıyoruz."

İki sene önce hal entegre tesisini düşünerek soğuk hava deposunu hizmete açtıklarını anlatan Orhan, şöyle konuştu: "Şu an Turgutlu'nun iki ayrı hastanesi var. Biz bunları birleştirmek istiyoruz. Biz 2009 seçimlerinden önce Türkiye Cumhuriyetinin Turgutlu'ya vaat ettiği en büyük devlet yatırımını vaat ettik. Toplam bedeli 36 milyon 662 bin TL. KDV'si ile birlike 45 milyon TL devlet yatırımı Turgutlu'ya geldi. Biz buraya hastane yapılması için 72 bin dönüm alanı kendilerine tahsis ettik. Ben inanıyorum ki bu hastane bittiği zaman Turgutlu çok büyük bir yatırım kazanmış olacak. Demoktarik açılımı Turgutlu'da biz uyguladık ve çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz"

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de konuşmasında "Açılacak tesisler Turgutlu'ya hayırlı olsun. Çalışan, büyüyen ve gelişen bir Türkiye'nin örneklerini görüyoruz. Türk insanı çıtayı yükseltti. 100 bin nüfuslu bir ilçeye yapılan bu tesis daha dün birçok şehrimizde yoktu. Ayrıca birazdan hastane temeli atacağız. 300 yataklı hastanemizde 2 kişilik 120 oda, 1 kişilik 60 oda ve 12 tane suit yani özel oda olacak. Bizim halkımız bunlara layık" dedi.

BÜYÜK HİZMETLER
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da "Turgutlu belediyesinin büyük bir başarı ile tamamladığı 34 tane iş yeri olan 50 bin dönümlük alan içerisinde kurulan modern bir tesis. Bunun biraz daha küçüğünü Manisa'da yapmıştık. Akhisar yolu üzerinde. Turgutlu kendi rekorlarını kırıyor. Özelikle şu yapılan Irlamaz rekreasyon alanı. Dünyada çevre ile ilgili projelerde birinci seçildi. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Turgutlu'ya her geldiğinde büyük hizmetlerle karşılaştığını anlatan Arın, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim insanımız en güzeline layıktır. Biz de bunun için çalışıyoruz. Yaptığınızdan da keyif alıyorsunuz. Geçen aylarda sayın Başbakanımız Turgutlu'ya yapmış olduğu ziyarette Turgutlu'da yapılan çalışmaları yerinde görmüş. Memnun kalmış sizlere selamlarını iletiyor. Köydes projesi Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi. Şu ana kadar 70 milyon TL'lik bir yatırımla köylerimizin su ve yollarını yaptık.
Ayrıca köylerimize parke taşı döşedik. Köydes projesinden sonra Beldes projesi yaptık ve 600 milyon TL harcadık."

"Siyasi istikrar olunca ekonomik istikrar da at başı beraber gidiyor" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişte en büyük eksikliğimiz istikrar ve güvenin olmayışıydı. Bu hükümet 60. hükümettir. 1923'te Cumhuriyetten başladığımızı düşünürsek, çok partili hayata 1950'de başladığımızı düşünürsek, bugüne kadar 60 hükümet geldi, 80 küsur yıl içinde. Ortalama hükümetlerin yılı 1 yıl 3 ay. Ama bir hükümet eskiden bir yılda değişirken, şimdi 7-8 senedir aynı gücüyle çalışmaya devam ediyorsa, kar işin
devamındadır. Esnafımız böyle der, kar işin devamındadır. Hadisi Şerif'te de öyle deniyor. 'amellerin efdali az da olsa devamlı olanıdır."

İstikrarın çok önemli olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
"Çünkü yatırım yapacaksınız gözünüz istikrarda. 'Acaba bu hükümet gider de işler kalır mı, acaba Türkiye karışır mı, acaba Türkiye'yi karıştırmak isteyenler çıkar mı, acaba Türkiye'de fitne fesat çıkarmak isteyenler muvaffak olur mu, acaba darbe gelir mi, muhtıra verilir mi, acaba şu olur mu, bu olur mu?' Cebinizde para var, yatırım yapacaksanız buradan kar almak, nemalanmak istersiniz. Yaptığınız iş ticari iştir. 'Bu işin sonunda batmak da var' diye düşünürseniz, cebinizdeki parayı sarf etmezsiniz."

"İster işportacı olun, ister Manisa Organize Sanayi Bölgesine, ister Turgutlu Sanayi Bölgesine gelin, yapacağınız yatırımın size ne getireceğini doğal olarak düşüneceksiniz" diyen Arınç, şimdi sürekli istikrar olduğunu söyledi. Bunu bozmaya çalışanlar olduğunu iddia eden Arınç, şunları anlattı: "Allah ülkemizi karıştırmak isteyenlere, fesat çıkarmak isteyenlere imkan ve fırsat vermesin. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozdurmasın. Türkiye'ye gelecekse de başka iktidarlar, hükümetler mutlaka tek başına gelsin. İstikrar olsun. Turgutlu'da 8 senedir olan gelişmeyi aklı olan gözü gören herkes ibretle görmelidir. Başta Halil Kale fen lisesi ve onlarca okul var, öğrenci ve öğretmenler var. En güzel eğitim tesisleri Turgutlu'da. Bunların bir kısmını devlet bir kısmını da hayırseverler yaptı. Onlara da Allah uzun ömürler versin."

Bütün işi gücünün yapılan hayır işlerini desteklemek olduğunu anlatan Arınç, "Sonra içinizden biri çıktı ve Turgutlu'da üniversite yapacağım dedi. Böyle babayiğit her yerde çıkmaz ama Turgutlu'da çıktı. Biz Hasan Ferdi Turgutlu'nun bu arzusunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz" dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNEMLİ

Sağlık konusunda Turgutlu'nun çok ilerlediğini anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Geçmişte hastanelerimizi geliştirmek için çalıştık. Ağız ve diş sağlığı kazandırdık. Manisa'da üç tane vardı Bunlardan biri Turgutlu oldu. Şimdi bu hastaneler kullanışsız hale geldi daha iyisini yapalım dedik, Turgutlu en iyisine layık dedik. Arkadaşlar hayalden bahsetmiyoruz tam 300 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. Yapılacak dendiği zaman ben pek çok kimsenin dudak büktüğünü burun büktüğünü biliyorum. Olmaz yapamazlar yalan söylüyorlar doğru konuşmuyorlar demişlerdi. Halbuki devir değişti. Onlar eskidendi eskide kaldı. Eskiden böyle şeyler hayal bile edilemez konuşsa bile konuşmalarda kalırdı. Bizim hükümetimiz geldiğinde bizim paramız Uganda parasından daha değersizdi. Sıfırları attık ortada 1 kaldı Türk parası değer kazandı. Gerçek milliyetçilik bu diyoruz gerçek vatanseverlik bu. Uganda parası kadar değerli bir paraya Türkiye'yi yönetmeye kalkan tuvalete giderken nerdeyse 10 milyonluk sıfırlı kağıt paralar vermeye kalkan bir ülkede Türk parası değer kazandı."

Standartın yükseldiğini anlatan Arınç, şunları söyledi: "çünkü biz buna layığız. Hükümetlerde bunu yapmak mecburiyetinde bol konuşmalarla değil bol icraatlarla vatandaşlara hizmet edebilirsiniz. Buranın Adalet sarayına ihtiyacı vardı. Adalet sarayı yapıldı kim yaptı? Devlet belediye işbirliği ile yapıldı. At binenin kılıç kuşananın. Olmaz yapamayız arsa yok, para bulamayız ödeneğimiz kısıtlı. Öyle bir belediye başkanı var ki yüreğini bu işe koymuş bir insan. İş birliği olursa el birliği olursa bunun tadı yemekle doymaz. Şu Manisa Turgutlu karayolu bu yolun üzerinden haftada üç gün bu yoldan gelip giderdim."

İlk icraatlarının bölünmüş yol yapmak olduğunu anlatan Arınç, yol konusunda yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "15 bin kilometre yol yapmayı vaat ettik. Bize inanmadılar. İlk önce Akhisar yolunu yaptık programa Turgutlu yolunu da aldırdık. Şu an üstünden geliyorum nereden nereye geldik. Sağolsun valilerimiz bu yolun üzerinde durdu. 9500 kilometre Türkiye'nin her yerinde yol yaptık. Bu yılın sonunda 15 bin kilometre yolumuzu tamamlayacağız. Gördes barajını 50 yıl önce yapılmayı planlamışlar. Biz şimdi bu barajı bitirdik ve bu baraj artık 150 bin dönümlük bir alanı sulayacak. 232 milyon TL'ye mal oldu."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Turgutlu sağlık sektörüne çok güzel bir hastane kazanıyor. Sağlık hizmetlerinde çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Son 7 yıllık hükümet dönemimizde en büyük atılımlar, halkımızın en acil gördüğü gelişmeler sağlık sektöründe oldu. Son yıllarda hepimizin yüzünü ağartıyor. Sağlık çok önemli, vazgeçilmez, devredilmez, ertelenmez. Hepimizin en büyük ihtiyacı. Bir yerimizde acı olduğunda, en yakınlarımızdan biri rahatsızlandığında, gözümüz hiç bir şey görmüyor. Geçmişte bu işler zordu. Hastanelerde muayene olabilmek, ameliyat olabilmek, ilaç alabilmek maalesef mümkün değildi. Şartlar öyle değildi, ihtiyaçlar karşılanamıyordu. Son yıllarda hem eğitimde, hem sağlıkta, hem diğer sektörlerde büyük gelişmeler sağlandı. Şimdi vatandaşımız doktorunu, hastanesini seçerken hem etik kurallara, hem sağlıktaki meslek kurallarına çok daha fazla sahip. Hastanelerde koğuş sistemleri terk edildi, tek kişilik, 2 kişilik odalar, içinde banyoları olan odalara kavuştu. Bugün vatandaşımızın en büyük memnuniyeti sağlıkta yapılan devrimlerdir."

Her ay düzenli kamuoyu araştırmaları yaptırdıklarını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin performansından memnun musunuz?' o ayrı bir soru. 'Hangi konuda yapılan çalışmaları yeterli buluyorsunuz?' ayrı bir soru. Bakanların başarılı oldukları konular ayrı soru. Hepsi tek tek vatandaşa soruluyor. En az 5 bin 200 denekle yapılan anketle en büyük müşteri memnuniyetinin sağlık alanında olduğunu görüyoruz. İçimizde en başarılı bakan Sağlık Bakanı. Sağlık Bakanı olamadığımıza hayıflanacak bir noktadayız. Şüphesiz eksiklikler var. Uygulamalar sırasında görülen aksaklıklar da olacak. Vatandaş dün ile bugünü kıyasladığında göğsünü gere gere hastaneye girip derdini doktora anlatıp ilacını alabiliyor. Günlerce beklemek, bekledikten sonra da karşıdan muayene etmek hafızalarda acı bir hatıra olarak hâla yerini koruyor. Çok şükür bu konuda atılan adımlar sadece vatandaşımızın sağlıkta karşılaştığı güzellikler olarak hepimizi memnun edecek düzeyde. Doktorlarımız var. Açığımız var bu konuda."

Tam Gün Yasasının kabul edildiğini anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Bunun uygulanmasında belki aksaklıklar yaşanacaktır ama her şey zaman içinde, program içinde en iyi noktaya kavuşacaktır. 300 yataklı devlet hastanesinin 2012 yılı sonunda bitmesi hedefleniyor. Eskiden bu projeler 15 yılda biterdi. Bu arada müteahhidimiz ödenek konusunda bir sıkıntı olmazda çok daha kısa sürede bu inşaatı bitireceğini belirtiyor. Paranın kullanılmazı çok önemli. Hükümet parayı çok iyi yönetmelidir."

Daha sonra 300 yataklı devlet hastanesinin temel atma töreni için hastane alanına geçildi. 300 yataklı devlet hastanesi hakkında bilgi veren Manisa Sağlık Müdürü Ziya Tay, "72 bin metrekare alana kurulan hastanenin 3 katlı 3 adet poliklinik bloğundan oluşacağını, 5 katlı ve 4 adet servis bloğunda 2 kişilik ve tek kişilik olmak üzere tüm odalarında banyo ve tuvaleti bulunduğunu, 11 adet ameliyat salonu, 14 yatak kapasiteli genel yoğun bakım, 12 yatak kapasiteli koroner yoğun bakım ve 8 adet küvözlü yenidoğum yoğun bakım ünitelerinden oluşacağını" belirtti.

Tören Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın konuşmasının ardından yeni yapılan hal binası alanının gezilmesi ile bunu müteakip törene katılanları ikramların sunulmasıyla sona erdi.