Atakum'da 'Kadınlar Günü' Kutlaması

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü', Atakum Belediyesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve CHP'nin katkılarıyla Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Atakum'da 'Kadınlar Günü' Kutlaması
Dünya Kadınlar Günü geldiğinde birkaç güzel söz söylenip bu günün kutlandığını ve kapatıldığını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bu dünyayı insanlar olarak paylaşıyoruz. Kadınlarımızla üretiyoruz, ancak onlara yeteri kadar hak tanımıyoruz. Ne acıdır ki biz erkekler kadar doğal hakkı olan bir noktada bile hak arayışı içerisine giriyorsunuz. Bunun çözümü örgütlenmekten geçer. Sizi öteye beriye çekmek isteyenlere karşı el ele tutuşunuz, birlik olunuz. Sizin olaylara el koyma zamanınız gelmiştir. Kadının olduğu yerde ferahlık, güzellik, bolluk ve düzen vardır. Bu ülkenin güzel günlerini sizinle birlikte oluşturacağımıza inananlardan birisiyim. Ana yüreğiyle, şefkatle, adalet duygusuyla olayları irdelemeniz ve değerlendirmenizin bize çok şey katacağının farkındayım. Bir dahaki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar daha çok prestij, güç ve hak kazanmanızı diliyorum. Bunun için ben de daha önce olduğu gibi elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" dedi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözünün yanlış söylendiğini belirterek, "Bence bu laf eksiktir. Bütün kadınlar başarılıdır. Eğer bir kadın başarısız ise onun arkasında bir erkek vardır. Biz bu ülkede değişimi, dönüşümü ve demokrasiyi kadınlarla birlikte yapacağız. Bu ülkede nasıl Kurtuluş Savaşı sırasında yani ülkenin şekillendirildiği hamurunda sizin emeğiniz varsa, bu ülkenin aydınlık günlerinde de yine sizin parmak iziniz olacaktır" şeklinde konuştu.