Ak Partili Vekillerden Kadın Muhtara Ziyaret

AK Parti Uşak İl Teşkilatı '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle ilin tek kadın muhtarı olan Paşacık Köyü muhtarı Aysun Yılmaz'ı ziyaret ederek hem kadınlar gününü kutladı hem de sıkıntılarını dinledi

Ak Partili Vekillerden Kadın Muhtara Ziyaret
AK Parti Uşak İl Teşkilatı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle ilin tek kadın muhtarı olan Paşacık Köyü muhtarı Aysun Yılmaz'ı ziyaret ederek hem kadınlar gününü kutladı hem de sıkıntılarını dinledi.
AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu ile İl Başkanı Hilmi Alper, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Paşacık Köy Muhtarı Aysun Yılmaz'ı ziyaret etti. Köy kahvesinde köylülerle de bir sohbet toplantısı yapan AK Parti heyeti, muhtar Aysun Yılmaz'a çiçek vererek kadınlar gününü kutladı. Uşak'ın tek kadın muhtarı olan ve yürüttüğü projelerle büyük sempati toplayan Paşacık Muhtarı Yılmaz, milletvekillerinden projelerine destek istedi. Geçmiş yıllara oranla köyün nüfusunda artış yaşanmaya başladığını bu nüfus artışının ise geri dönüşlere bağlı olduğunu belirten Muhtar Aysun Yılmaz, "İşsizlik nedeniyle köyümüzün nüfusu azalmıştı. Son yıllarda büyük şehirlerde ve yurt dışında yaşayan köylülerimiz emekli olunca geri dönüş yapmaya başladı. Köye geri dönen bu insanlarımız doğup büyüdükleri bu topraklarda ev inşa ederek buraya yerleşti. Biz sadece geri dönüşlerin değil genç nüfusun da artmasını istiyoruz. Bunun gerçekleşebilmesi için köyde gençler için iş alanları oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla Özel İdare ile bir proje üzerinde yoğunlaştık. İl Genel Meclisi tarla balıkçılığı projesini pilot olarak köyümüzde uygulamaya karar verdi. Bu projenin köyümüzün gençlerine istihdam oluşturacağı konusunda ümitliyiz. Bunun dışında hayvancılık ve tarım alanlarında da destek istiyoruz. Milletvekillerimizi en fazla rahatsız eden muhtarların başında geliyorum. Sorunların çözümü için bizim çalışmamız yeterli olmuyor. Yerel yöneticilerin ve milletvekillerimizin de bizi desteklemesini istiyoruz. Paşacık köyü geri dönüşlerle birlikte örnek bir köy oldu. Yeni inşa edilen yapılar ve kültürel gelişim açısından Uşak genelinde Paşacık örnek bir köy oldu"dedi.
AK Parti Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu ise Paşacık köyünün ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek ilin tek bayan muhtarı Aysun Yılmaz'a diğer muhtarlara karşı pozitif ayrımcılık yapacakları sözünü verdi. Çetin ve Uslu şunları söyledi; "İlimizin tek bayan muhtarı hepimizin gülü olan Aysun hanıma pozitif ayrımcılık yapmamız hiçbir muhtarımızı da rahatsız etmez. Biz kadınların da yerel yönetimlerde ve siyasette yer almasını istiyoruz. Bu nedenle Aysun hanımın bu köyde başarılı projeleri hayata geçirip diğer köylerimizdeki kadınlarımıza da örnek teşkil etmesini istiyoruz. Muhtarlar arasında bizi en çok arayan köyün sorunları için destek isteyen muhtar Aysun hanımdır. Kendisine bu gayretli çalışmalarından dolayı kutluyoruz ve projelerine destek vereceğiz"
Muhtar Aysun Yılmaz ayrıca köyde sosyal riski azaltma projesi kapsamında dağıtılan koyunların hastalıklı çıktığını ve bir çok vatandaşın bu konuda mağdur olduğunu ifade ederek kredi taksitlerinin hasat dönemine kadar ertelenmesini talep etti. Milletvekili Nuri Uslu bu talep üzerine Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ile görüşüp sorunu halledecekleri sözünü verdi.