Taraklı Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Seçimini Naki İşbilir Kazandı

Taraklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimini Naki İşbilir kazandı.

Taraklı Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Seçimini Naki İşbilir Kazandı
Taraklı Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Olağan Genel Kurulu, Taraklı Belediyesi Düğün Salonunda yapıldı. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan'ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdurrahman Caymaz, Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Bulur ve esnaflar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan genel kurulda okunan faaliyet ve hesap raporları üyeler tarafından ibra edildi. Mevcut Oda Başkanı Vehbi Tezel, genel kurulda yaptığı konuşmada aday olmayacağını belirterek, " Uzun yıllardır sizlerin güvenoyları ile bu görevi yürütmekteyim. Artık görevi bırakmayı ve yeni arkadaşların sizleri hizmet etmesini istiyorum" dedi. İki başkan adayının yarıştığı genel kurulda adaylar sırasıyla söz alarak üyelerden destek istedi. Başkan adayı Mustafa Kara, birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için göreve talip olduğunu söyledi. Diğer Başkan adayı Naki İşbilir ise, hep birlikte Taraklı'ya hizmet için yola çıktıklarını söyledi.
İki başkan adayının yarıştığı seçimlerde Naki İşbilir ile Mustafa Kara arasında geçen yarışı İşbilir kazandı. 140 esnafın kullandığı oylardan 73'ünü Naki İşbilir alırken, 63 tanesini Mustafa Kara aldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Naki İşbilir 8 oy farkla seçimi kazandı.
Sonuçların açıklanmasının ardından bir açıklama yapan İşbilir, "Kardeşlik havasında geçen seçimlerden dolayı Taraklı esnafına teşekkür ederim. Bu seçimi, Taraklı halkı ve Taraklı esnafı kazandı. Taraklı için bundan sonra daha önemli bir mücadele başlıyor. Seçim sürecinde bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Naki İşbilir başkanlığında yeni yönetim İsmail Pekmez, Nevzat Akay, Şenol Kaya, İsmail Peker, Sabahattin Erkara ve Hüseyin Özen'den oluştu.