Pamukoğlu'ndan Sözde Ermeni Soykırımı Ve Balyoz Darbe Planı Açıklamaları

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 30 yıldır hep aynı senoryonun gündeme geldiğini, bu kangrenleşen meselenin sökülüp atılması gerektiğini söyledi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 30 yıldır hep aynı senoryonun gündeme geldiğini, bu kangrenleşen meselenin sökülüp atılması gerektiğini söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Pamukoğlu, Büyük Yıldız Otel'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Sözde Ermeni soykırımının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçmesini değerlendiren Pamukoğlu, "Ermeni meselesi dolap beygiri gibi 30 yıldır dönüp dolaşıyor. Türkiye Ermeni meselesiyle ürkerek yaşıyor. Bunun anlamı yok. Görüşmenin bir kısmını takip ettim. Tam bir tiyatro oynuyorlar. Her yıl aynı şeyler. Aynı ülke, aynı senaryo. Bunun
bitirilmesi gerekir. Net bir tavırla ülkenin bunu bitirmesi gerekir. Bu konu sürekli can sıkıyor. Kangren olmuş, kesip atılması lazım" dedi.
Siyasetin orduyla boks oynadığını belirten Pamukoğlu, "Ülkede siyaset, ordusuyla boks ediyor. Adliyesiyle çelik çomak oynuyor. Medyasının da peşine koşmuş, kovalıyor. Ondan sonra demokrasiden bahsediyoruz. Demokrat ruhtur ama böyle bir yapıları yok" diye konuştu.
Pamukoğlu, Balyoz darbe planı hakkındaki bir soru üzerine şunları söyledi:
"Evet, seminerde oynanan oyun doğru. Fakat ayrıca bir plan, orduyla uğraşan birtakım güçler tarafından yapılmış ve eklenmiştir. Bunu bizzat savunma avukatları diyor. Türkiye'de artık kimin yalan, kimin doğru söylediği anlaşılmıyor. Türkiye baştan aşağı yalan dolan kesilmiş. Yok Balyoz, Sarıkız, Morkız. Ne kadar işe yaramaz isim varsa, adını plan diye koymuşlar. Bunların hepsi 2002-2005 yılları arasında çıkıyor. O dönemde Jandarma Genel Komutanı hakkında iddialar var. Birinci Ordu'ya ait iddialar var.
Yani bütün iddialar bu döneme ait. Ordunun bu zaman diliminde kötü yönetildiği aşikar. Ordu disiplinli bir güçtür. Demokratlık halkın işidir. Orduda otorite olur, demokratlık olmaz. Ordunun bu dönemde iyi yönetilmediği kesin. Ordu böyle yönetilmez. Yalnız orduyla da uğraşılıyor. O döneme ait ne varsa, eksik veya fazla, doğru ya da yanlış hepsi ortaya döküldü."
Pamukoğlu, Anayasa için referandum yapılması halinde halkın dörtte üçünün ret oyu vereceğini iddia ederek, "Yeni Anayasa ülkeyi ileriye mi götürür, yoksa baskı rejimine doğru mu sürükler? İddia ediyorum, referanduma gidilirse yüzde 74 oranında ret cevabı çıkar" dedi.