Gökce: 'Kadınlarımıza Büyük Görevler Düşüyor'

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda kadınlara değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Gökce: 'Kadınlarımıza Büyük Görevler Düşüyor'
Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Türk toplumunda kadına büyük önem verildiğini vurgulayan Gökce, başta Hz. Peygamberimiz Muhammed (SAV)'in "Cennet anaların ayakları altındadır" sözünden anlaşıldığını ifade etti. Gökce mesajına şöyle devam etti; "Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim de buyuruluyor ki; (Ey insanlar doğrusu biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Muhakkak ki Allah katında en değerliniz, ondan en çok sakınanınız, ona en çok saygı göstereninizdir.) ayetinde de anlaşılacağı gibi, O'nun kadına verdiği değerin en büyük ve emsalsiz kanıtı hepimizin bildiği (Cennet anaların ayakları altındadır) sözüdür. Ulu Önder Atatürk ise (Şuna kani olmak lazımdır ki; Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Kadın ve erkek İnsan türünün iki temel unsurudur. Onlar birbirini tamamlayan, birbirleri için var olan ve birbirine eş olan iki varlıktır.) demektedir."
Gökce, "Türklerin kadınlarına gösterdiği hürmet tarihte de bellidir. Tarihte Devlet Başkanlığı yapan ilk kadınlar Türk'tü. Esasen İslam dini kadına en büyük değeri vermiş ve onun namuslu, temiz, varlıklı, haysiyetli ve şerefli bir tarzda yaşamasını sağlamıştır. İçerisinde bulunduğumuz ve ülkemizin bölünme noktasına doğru sürüklendiği şu günlerde, kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Kurtuluş savaşında başarılı sınavlar veren kadınımızın her zaman bu değere layık olduğunu düşünüyoruz. Kadınlarımız dünyanın pek çok ülkesinde gündeme dahi gelmemişken Türk kadınının toplumda gereken yerini almasının Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşma kararlılığının en açık ifadesi ve de başarısının en önemli bir göstergesidir. Savaşta büyük fedakarlık gösteren kadınlarımız bundan sonra da aydınlık geleceğimizin yolunu açacak, bizi milletçe daha hızlı ve topyekun kalkındırmada önemli roller oynayacaktır. Bu vesile ile Pazartesi gününe rastlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü in içten duygularımla kutluyorum."