İzmir'de Engellilerin Toplu Ulaşım Kartlarına Sınırlamaya Tepkiler Sürüyor

2010 yılını engelliler yılı ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, daha önce engellilere verdiği toplu ulaşım kartlarına sınırlama getirmesine tepkiler sürüyor.

İzmir'de Engellilerin Toplu Ulaşım Kartlarına Sınırlamaya Tepkiler Sürüyor
Konak Kültür Merkezi'nde biraraya gelen engelli dernekleri, sıkıntılarını anlattılar. Toplantıda konuşan İzmir Özürlü Memurlar Derneği Başkanı Murat Ulucan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik izlediği politikanın yanlış olduğunu belirterek, "Her geçen gün sayıları azalacağı yerde artan özürlüleri bir rant gözüyle görmelerini ben yadırgamıyorum. Herhalde çoğalan özürlü sayısı bazılarının iştahını kabartıyor olmalı ki Başkanımız Kocaoğlu'nun da iştahını kabartıyor. Hal böyle olunca, basını
da kullansanız beni sallayamazsanız gibi bir mesaj vermeye çalışıyor. Bak Sayın Başkan seni öyle bir sallarız ki, sen daha sallanmadan ikinci havanda ipin kopar yerine oturursun" dedi.
Beyaz Baston Görmeyenler Derneği İzmir Şube Başkanı Uğur Korumaz da, toplu ulaşımda uygulanan 90 dakika indiriminin sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Korumaz, "Otobüse yetişmek için 3-5 dakika kaldı diye saniyede 10-15 metre koşan bir adamla birinci dereceden engelli olan bizler nasıl koşacağız. Hadi koştuk diyelim, peki akıbetimiz ne olacak? Sayın Kocaoğlu en iyisi mi siz ya kartı iptal edin ya da kontür olayını. Derdimize deva olacak diye uygulanan bu 90 dakika uygulaması aslında başımıza bela olacaktır"
diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan diğer engelli vatandaşlar da, dışarıda yaşadıkları sıkıntıları aktardılar.