Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi'nden Yiyecek Maddeleri Yapanlar Ve Satanlar Odası'na Ziyaret

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül'ü ziyaret etti.

Kısa süre önce yapılan seçimler sonrasında yeniden Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanlığı'na seçilen Mehmet Akgül ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Yüksel Demirgil, Sivas esnafının her zaman yanında olduklarını ifade etti.
Kriz sonrasında esnafların büyük sıkıntı yaşadıklarını ve kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Demirgil, "Türkiye genelinde tüm sektörlerde krizin etkisi kendini hissettiriyor. Ancak Sivas'ta esnaf ve sanatkarımız krizden daha fazla etkileniyor. Büyük işletmeler karşısında küçük esnafımız can çekişiyor. Rekabet etme günü sıfıra iniyor. Biz de esnaf ve sanatkarımıza yönelik sağladığımız düşük faizli krediler ile destek vermeye çalışıyoruz. 35 bin TL'ye kadar esnaf ve sanatkarımıza kredi imkanı sağlıyoruz. Yeni iş kurmak isteyen ya da işlerini büyütmek isteyen tüm esnaf ve sanatkarımıza kooperatifimizin kapıları sonuna kadar açıktır" dedi.
Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül ise küçük esnafın rekabet gücünün giderek azaldığını ifade etti.
Sivas'ta küçük esnafların korunması amacıyla çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Akgül, "Küçük esnafımız kriz karşısında direnemiyor. Durum böyle olunca kapanan işyerlerimize her gün yenileri ekleniyor. Bu konuda hükümetimizin küçük esnafı destekleyici ve sahip çıkıcı önlemleri uygulamaya koymalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.