Balkan Ülkeleri Üniversiteleri İle Nevşehir Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Bazı Balkan ülkelerinin üniversite rektörleri Nevşehir'e geldi. Rektörler, Nevşehir Üniversitesi ile Akademik İşbirliği Protokolü imzaladı.

Balkan Ülkeleri Üniversiteleri İle Nevşehir Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü
Nevşehir Üniversitesi ile, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, bilimsel işbirliği ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak olan "Akademik İşbirliği Protokolü" imzalamak amacıyla Balkan ülkelerinden gelen üniversite rektörlerini Nevşehir Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç karşıladı.
Ziyarete Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. EmruÅ¡ Azizovic, Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dzemo Tufekçiç, Tuzla Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Halilovic, Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Enformatik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuad Çatoviç, Kosova Priştine Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Rasim Rama, Podgoritsa Üniversitesinden Prof. Dr. Beçir Şabotiç katıldı.
Üniversite rektörlerini makamında kabul eden Rektör Kılıç, onlara Nevşehir Üniversitesindeki eğitim ve öğretim faaliyetleri ile Türkiye'deki üniversitelerin eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Rektör Kılıç ile Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dzemo Tufekçiç, Sırbistan Sancak Novi Pazar Enternasyonal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. EmruÅ¡ Azizovic ve Bosna-Hersek Mostar Üniversitesi Enformatik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuad Çatoviç Akademik İşbirliği Protokollerini imzaladılar.
İmza töreninde konuşan Rektör Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak, komşu ülke üniversiteleri ile kültürel iş birliğini çok önemsediklerini, bundan sonra Avrupa, Ortadoğu ve Amerika'daki üniversiteler ile de bilimsel ve kültürel ve akademik iş birliği anlaşmaları yapacaklarını söyledi.
Protokolün imzalanmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç üniversite rektörlerine çeşitli hediyeler verdi.
Konuk rektörler daha sonra Nevşehir Üniversitesi ana yerleşkesindeki idari birimlerle fakülte ve yüksekokullar gezerek bilgiler aldı.
Rektörler, yapacakları kısa bir Kapadokya turunun ardından Nevşehir'den ayrıldı.