Leroy Merlın Türkiye Pazarına Bursa'dan Girdi

Avrupa'nın önde gelen yapı market zinciri Leroy Merlin, Türkiye'deki ilk mağazasını Bursa'da açtı

Leroy Merlın Türkiye Pazarına Bursa'dan Girdi
Maya Grubu'nun Hollandalı gayrimenkul devi Corio'nun staretjik iş birliği ile hayata geçirdiği ve kapılarını 2008'de İKEA ile açan Anatolium Bursa bünyesinde, Leroy Merlin'in Türkiye'deki ilk yapı marketi hizmete girdi. Açılışa Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenikuzu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, Leroy Merlin Sorumlu Başkan Yardımcısı Pascal Delfose, Carrefuar SA Genel müdürü Jacobo Caller ile çok sayıda davetli katıldı.

Maya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Anatolium'da mevcut haliyle 750 kişinin istihdam edildiğini, önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarla birlikte 5 bin kişinin daha istihdam edileceğini açıkladı. Özsüer, küresel ekonomik krizin en az etkilediği ülkeler arasında olan Türkiye'nin önünün açık olduğunu kaydetti.

Bursa Leroy Merlin Mağaza Müdürü Patrick Le Goft'un Türkçe konuşması ise törene katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Türkiye'de bulunduğu yaklaşık bir yılda öğrendiği Türkçe'yle konuşan Patrick Le Goft, "Açılış sürecinde neşeli ve zor dönemler yaşadık ancak motivasyonumuzdan ve enerjimizden hiçbir şey kaybetmedik. Yanlış taş duvar olmaz. Ekibimizle birlikte bugün çok mutluyuz, gururluyuz" dedi.

Türkiye'nin potansiyeli yüksek bir pazar olduğunu belirten Leroy Merlin, Türkiye Genel Müdürü Palcal Lefebvre, yeni bir ülkede yatırımın her şeyden önce cesaret işi olduğunu söyledi. Türkçe yaptığı konuşmada, Bursa halkını yeni bir yapı market anlayışıyla tanıştıracaklarına dikkat çeken Lefebvre, 13 bin 700 metre karelik alan üzerine kurulu mağazada 175 personelin görev yapacağını bildirdi. 21 kasa ile haftanın 7 gününde hizmette olacaklarını kaydeden Lefebvre, beklentilere uygun ürün, tasarım, fiyat ve geniş hizmet yelpazesi sunacaklarını dile getirdi. Fransız yöneticilerin Türkçe konuşması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Bursa'da ikinci, Türkiye'de 26'ncı hipermarketlerini açtıklarını söyleyen Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, 170 kişinin istihdam edildiği yeni mağazanın 10 milyon TL'lik bir yatırımla açıldığını kaydetti. Türkiye'de 26'sı hipaermarket olmak üzere toplam 195 marketle hizmet verdiklerini anlatan Dinçer, yeni mağazada 6 bin metre karede 37 kasa ile hizmet vereceklerini, 25 bin çeşit ürünü uygun fiyatla satacaklarını söyledi.
Açılış sırasında CarrefourSA çalışanları oyun havaları eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendi. IKEA, CarrefourSA ve Leroy Merlin'in hizmet verdiği Bursa Anatolium bünyesinde restoran ve mescit gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.