Tayland Başbakanı Vejjajiva, Kırmızı Göstericiler'le Masaya Oturdu

Tayland'da haftalardır devam eden gösterilerin ardından Başbakan Abhisit Vejjajiva, doğrudan müzakere talebini kabul ederek, Kırmızı göstericilerin liderleri ile masaya oturdu.

  Kırmızı göstericilerin Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva ' yı görüşmeye zorlamak için 11 . Alay Komutanlığı ' na gelerek , gösteriler düzenlemesi üzerine Başbakan Vejjajiva , gösterici liderleriyle görüşmeyi kabul etti . Yaklaşık 3 saat süren zirveye verilen arada göstericilerin liderleri görüşme yerini terk etti . Başbakan Vejjajiva ile görüşen Kırmızılar , masaya oldukça kabarık bir istek listesi ile oturdu . İlk olarak hükümetin kayıtsız şartsız istifa etmesini isteyen Kırmızılar , askerlerin geri çekilmesi ,
parlamentonun dağıtılması , yeni seçimin yapılması , yeni anayasayı yeni hükümetin yapmasını istediler .
Gösterilerin ve güvensizliğin devam ettiği bir ortamda seçim kararının verilemeyeceğini ve hükümetin istifası için bir sebebin bulunmadığını ifade eden Başbakan Vejjajiva ise , askerlerin geri çekilebileceğini ancak gösterilerin ne yöne gideceğini kimse bilmeden askeri geri çekmeyeceklerini , anayasa değişikliğinden sonra seçim tarihi ve hükümetin istifasının söz konusu olabileceğini belirtti .
Liderlerinin Başbakan ' la görüşmelerini televizyondan canlı olarak izleyen Kırmızı göstericiler , Vejjajiva ' nın konuşması sırasında aleyhte tezahürat yaparken , kendi liderlerinin konuşmalarında ise coşkuyla tempo tuttu . Görüşmenin ardından liderler göstericilere durum hakkında bilgi verirken , tarafların saat 18 . 00 ' de görüşmelere devam etmesi bekleniyor .