Üniversitelilerden Kuşadası'ndaki Heyelan Bölgelerine İnceleme

Dokuz Eylül Üniversitesi jeofizik bölümü öğrencileri Kuşadası'nda heyelan olan 3 bölgede incelemelerde bulundu.

Üniversitelilerden Kuşadası'ndaki Heyelan Bölgelerine İnceleme
  Dokuz Eylül Üniversitesi jeofizik bölümü 1 ve 2 . sınıf öğrencileri , Kuşadası ' nda 21 gün arayla heyelanın meydana gelen üç ayrı bölgede inceleme yaptı . Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci komisyonu tarafından organize edilen araştırma gezisine jeofizik mühendisi Muharrem Selimgil gözetiminde 41 jeofizik mühendisliği bölümü öğrencisi katıldı . Öğrenciler Kadınlar Denizi Minibüs Son Durağının Bulunduğu Mercan Adası bölgesi , heyelan sonucu evlerin kullanılamaz hale
geldiği Tuntaş Marina Sitesi ve Stadyum bölgesinde incelemeler yaptı . Öğrenciler ayrıca , heyelanın oluşumu ve gelişimiyle ilgili bölgelerde Kuşadası Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yürütülen sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak da sondaj görevlilerinden bilgi aldı .
Jeofizik mühendisi Muharrem Selimgil , üniversite öğrencileriyle yaptıkları incelemeden önemli dersler çıkardıklarını belirterek , " Kuşadası ' nda jeofizik ölçümler yapılmadan inşa edilen yapılarda ; yaşanan heyelanlar sonucu oluşan etkileri yerinde inceledik ve jeofizik mühendisi adayı öğrencilerimizi gösterdik . Çok yerinde bir araştırma ve inceleme oldu . Buradaki heyelanlar birçok dersi içeriyor . Bu nedenle anlamı büyük " dedi .