Melikgazi Belediyesi'nden 3 Bin Fidan

21- 27 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası sebebiyle, Melikgazi Belediyesi 3 bin adet çeşitli cinsteki fidanı toprak ile buluşturarak, Kayseri'nin ağaçlandırılmasında katkıda bulundu.

Melikgazi Belediyesi'nden 3 Bin Fidan
Melikgazi Belediyesi tarafından Organize Sanayi alternatif yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı İnecik Mevkiindeki yarmanın sol tarafındaki alan kademeli olarak, 2009 yılı Sonbaharında ağaçlandırılmıştı. Son yapılan çalışmada ise yolun sol taraftaki alanı ağaçlandırılıyor ve 3 bin adet 2 metreden büyük olan Çam, Akasya, Dişbudak, Mahlep türünden ağaçlar toprak ile buluşturuluyor.
Melikgazi Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Türkmen, "Önümüzdeki haftadan itibaren Kıranardı, Hisarcık, Gesi, Turan, Bürüngüz, Mimarsinan ve Gürpınar'da daha önce tespit edilen alanlarda ağaçlandırma çalışması yapılacak olup, bu çalışmalarımız sonucunda 50 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Halkımızın da katılımını sağlayacağımız şenliklerle 'Daha yeşil bir Kayseri, daha yeşil bir Melikgazi' için çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.