Kuşadası'nda Turizm Sezonu Hazırlıkları

Kuşadası Belediyesi yaz sezonu hazırlıklarına devam ediyor. Yol çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Yaz sezonunun gelmeye başlamasıyla şehir merkezinde ve sahil bandında çalışmalara hız verdi.

Kuşadası'nda Turizm Sezonu Hazırlıkları
  Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Amirliğine bağlı ekipler Şehir Merkezinde bulunan çöp konteynırlarını elden geçirirken , Park Bahçe amirliği ekipleri de çiçeklikler ve parklarda çalışmalara başladı . Sahil bandında bulunan yeşil alanların temizlikleri ve ilaçlaması yapıldı . Sitelerde oturan yazlıkçıların rahat edebilmeleri için çöp konteynırlarına kapalı alanlar oluşturuldu . Çevre kirliliğini önlemek için belirli noktalara tabelalar yapıldı .
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı M . Esat Altungün ; " Bildiğiniz gibi yol düzenlemelerimiz başlatıldı . 10 yıl boyunca son derece bakımsız olan ve hırpalanmış durumda bulunan yollarımız elden geçiriliyor . Bakım ve onarımları yapılarak görüntü ve kullanım kirliliği ortadan kaldırılıyor . Bunun yanında gerekli düzenlemelerle birlikte asfalt çalışmaları başlayacak . Gerek çevre düzenlemeleri ve gerekse fosseptik çukurlarının ilaçlanması sıkı bir şekilde yapılmakta olup , sezon boyunca aralıksız devam edilecek . Bu yıl sivrisinek sıkıntısı ve kötü kokuları çekmeyeceğiz . Vatandaşlarımızdan ricam çöplerini konteynırların içine atarak kapaklarını kapalı tutmaları . Küçük gibi görünen bu tutum çevre kirliliğini büyük ölçüde azaltacaktır " diyerek vatandaşlardan temizlik konusunda belediyeye yardımcı olmalarını istedi .